CHP’NİN ADALET ANLAYIŞI

Arkadaşlar malumunuz yargı mercilerinden muhalefet partilileri ve destekçileri lehine karar çıktığında “Bağımsız yargı’’ Aleyhlerine karar çıktığı zamanlar ise ‘’Sarayın yargıçları’’ yaftası yapıştırılıyor.

***

Bu yaftayı da en çok başta Bay Kemal olmak üzere CHP’liler yapıyor. Yafta kelimesini de TDK’nın ikinci, yani; mecazi anlamında kullandım. Dönelim konuya…

***

Bu hafta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun işlediği suçlar nedeni ile yerel mahkemece verilen cezaların bir kısmı Yargıtay tarafından onandı. Ve Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta atılan yumruğun mahkeme kararı da çıktı.

***

Meğerse CHP’nin adalet anlayışına göre; “devleti alenen aşağılamak, halkı kin ve nefrete teşvik etmek, terör örgütlerini övmek, Cumhurbaşkanına hakaret etmek’’ suç değilmiş.

***

O yüzden Canan Kaftancıoğlu’na ceza veren mahkemeler ve kararı onayan Yargıtay; ‘’Sarayın Yargıçları’’ imiş. Verilen cezalar siyasi imiş. CHP’nin başarılı çalışmalarının önünü kesmek içinmiş.

***

Ha! Terörü ve teröristi öven bir siyasetçiye sinirlenip yumruk atan kişi ise “Adam öldürmeye tam teşebbüsten’’ yargılanmalı ve TCK’nın ilgili maddesinden cezalandırılmamalıymış.

Dikkatiniz çekiyorum arkadaşlar!

***

Elinde ateşli silah, bıçak, kesici, delici, bereleyici, boğucu alet edevat olmayan vatandaşımız bir anlık sinir ile yumruk attığı için TCK’nın ‘’ Basit yaralama’’ maddesinden değil de; ‘’Adam öldürmeye tam teşebbüs’’ ten yargılanıp, ceza almalıymış.

Tabi ki Bay Kemal’e yapılan saldırıyı onaylamıyorum.

Ammaaa ve lakin, bir siyasetçi; Türk toplumunun hassasiyetleri ile bu kadar oynamamalıdır. Teröristleri övüp, ardından şehit cenazesine giderek Sabır denememelidir. Deniyorsa da; sonuçlarına katlanmalıdır.

***

Anlık sinir ile yumruk atan vatandaşımız; ‘’Adam öldürmeye tam teşebbüs’’ ten yargılanırken, yukarıda yazdığım eylemleri gerçekleştiren Canan Kaftancıoğlu’na ise ceza verilmemeliymiş.

***

Bitmedi…

Yine CHP’nin adalet anlayışına göre; terörist olduğu sadece mahkeme kararı ile değil, hepimizce bilinen; PKK’lı Selahattin Demirtaş, Gezi finansörü Osman Kavala serbest kalmalı, Kamudaki görevlerinden ihraç edilen FETÖ’cülerde; görevlerine iade edilmeliymiş.

***

SON SÖZ

Muhalefetin çarpık, yanlı, bencil adalet anlayışından öte,  (olmaz da) şayet iktidara gelirler ise; yargı makamlarını asıl kendilerinin tahakküm altına almaya çalışacaklarını, kendilerini yargı makamları yerine koyup insanlarımıza nasıl zulüm yapacaklarını açık ve net olarak ifade ettiklerini görüyor, şahit oluyoruz. Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla