CHP Muratpaşa’da liste krizinde yeni perde

CHP Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi aday listesinde yer alan Gürcan Merthatun’ın adaylığı yargılandığı davalar ve aldığı ceza nedeniyle ilgili seçim kurulu tarafından reddedildi.

Siyasi partiler yerel seçimlerde yarışacak başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının listelerini ilgili seçim kurullarına teslim etti.  CHP Antalya’da ise yaşanan liste skandalları gündemi sarstı.  CHP Muratpaşa ve Serik’te parti genel merkezleri tarafından gelen listelere ilçe başkanlarının müdahale ettiği ortaya çıktı. Yaşanan olayların ardından CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, partisi tarafından görevden alınırken CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen’in akıbeti ise merak konusu oldu. CHP’de liste krizine ise Muratpaşa yeni bir perde açıldı.  

 CHP ADAYINA RED

CHP Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi aday listesinde yer alan Gürcan Merthatun’ın adaylığı yargılandığı davalar ve aldığı ceza nedeniyle ilgili seçim kurulu tarafından reddedildi. CHP’de ön seçimden listeye giren Merthatun’ın adaylığı düşerken, listede boşalan sıraya ise CHP yöneticileri yeni bir aday yerleştirecek.