CHP’LİLERE ANTALYA ÇANTADA KEKLİK Mİ?

Dün CHP’de aday adaylığı başvurusu için verilen sürenin son günü idi. İnanın kimin Büyükşehir’e, kimin merkezdeki ilçelere aday adayı başvurusu yaptığını takip ederken beynim yandı. Tam baş döndürücü bir trafik vardı. Önceden başvuru yapanları saymazsak herkes son kurşununu son güne saklamış gibi geldi. Bunun böyle olduğu isimleri okuduğunuzda anlayacaksınız.

Hani başvuru yapanlara şöyle tek tek bakınca sanırsınız ki hepsi “Başkan olacak!” ve Antalya 7’den 70’e CHP’li seçmen ile dolu. Ceketini koysan aday göstererek kazanırız mantığı hakim. Şimdi lafı eveleyip gevelemenin manası yok. Ben isimleri yazdıkça kavganın ne kadar büyük olduğunu da anlayacaksınız. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi için yapılan başvurulara bakalım.

Aylardır adı büyükşehir için konuşulan ve alttan alta Muhittin Böcek’in altını oymaya çalışan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Böcek ölüm döşeğinde iken koltuğuna oynadığı ileri sürülen ve adına kitaplar yazılan Mehmet Hacıarifoğlu; 2 dönem CHP Antalya Milletvekilliği yapan ve sonra çizik yiyen Çetin Osman Budak ve doğal aday Muhittin Böcek.

Tabi bu liste benim öğrendiklerim. Bugün İl Başkanı Nail Kamacı’nın yapacağı söylenen açıklamada başka bir isim çıkmaz ve genel merkeze başvuran da olmazsa liste şimdilik böyle. Geldik Muratpaşa’ya. Bu ilçede büyükşehir gibi CHP’liler tarafından ÇANTADA KEKLİK görünen yerlerin başında. Bunun için de rağbet hayli fazla.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun KESİN ADAYLIK sözü verdiği ancak seçilemediği için sözü havada kalmasına rağmen ATSO’nun eski Başkanı Davut Çetin dün son dakikada aday adayı oldu. Adnan Yıldız, Canan Keleş bir de eski Milletvekili Devrim Kök ile her dönem her yere aday olan Songül Başkaya ve iş kadını Sibel Gezen de aday adayları arasında yer aldı. Tabi eski İl Başkanı Ahmet Kumbul’u da unutmamak gerek.

Bir de Konyaaltı’na göz atalım. Burada çarşı baya karışık. Öncelikle mevcut Belediye Başkanı Semih Esen’in durumu tam net değil. Kendisi bir açıklama yapmadı. Lakin sanki bu ilçeye havlu atıp Kepez’e doğru dümen kırmış gibi geliyor. Nedeni ise dün, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan'ın şoförü Turan Ay’ın CHP Kepez İlçe Başkanlığı'na giderek başvuru formu alması. Tabi kendisi için mi yoksa Esen için mi belli değil. Bugün bu muamma çözülür. Bahsi geçen isimlerse; Döşemealtı’ndaki emlak işleri ile anılan Yıldıray Veltan, Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı ve Özgür Özel’in anahtar listesinde olup PM‘ye giremeyen Vahap Tuncer, Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Osman Sert, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Grup Sözcüsü ve Antalya Ulaşım A,Ş. Genel Müdürü Deniz Filiz, CHP Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Ali Polat, Mustafa Akaydın’ın ekibinde yer alan Mimar Sebahat Çevik, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir tabi bir de CHP eski İlçe Başkanı Onur Duruk…

Kepez’de de durum çok farklı değil. Buradaki isimler ise; BÜFECİLER KRALI Önder Kurnaz, CHP Antalya eski İl Başkanı Nuri Cengiz ve her devrin adamı, MHP’den siyasete girip AK Partiye geçerek bir gecede CHP’li olan ancak son dönemde Muhittin Böcek’i yarı yolda bırakan ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz. Bir kez daha yinelemekte fayda var. Bu liste sadece benim duyduğum ve bildiğim isimlerden oluşuyor. Asıl liste bugün açıklanacak ve sürprizler var mı birlikte göreceğiz.

------------

GARİP GARİP İŞLER OLUYOR

Öncelikle dün sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yer alan bir habere açıklık getirmek istiyorum. İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği yönünde iddialar vardı.

Merak edip kendisine telefonla ulaşıp, “Doğru mu?” diye sordum. Aldığım cevabı aynen aktarıyorum: “Şu an için benim Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığım söz konusu değil. Antalya için gece gündüz hizmet etmenin gayreti içindeyim. Ben yeni seçilmiş bir milletvekiliyim ve bu dönem milletvekili olarak kalıp çalışmalarımı bu şekilde yürütmek istiyorum. Bizim şu anda resmi adayımız Nesrin Ünal hanımefendidir. Hakkımdaki yazılanlar tamamen dedikodudan ibarettir.”

Sanırım konu anlaşılmıştır. Bu dönemde öyle her yazılıp çizilene itibar etmemek gerekir. Lakin böyle kulaktan dolma bilgileri keşke meslektaşlarımız doğrulatıp yazsalar da bilgi kirliliği oluşmasa…

Gelelim bir başka garip duruma. Bir süre önce benim de köşeme taşıdığım Konyaaltı Belediyesi’nin damacana içme suyunun kesilmesi konusu vardı. Dün bu konuda ortaya yeni iddialar atıldı. Suyu dayısı Şükrü Ceylan’a söyleyip kestiren CHP’nin Kepez adayı Önder Kurnaz’a Belediye Meclisinde operasyon çekilmiş.

Bu konuyu da araştırdım. Mecliste gündeme getirilen su harcı artışı CEZA KESMEK amacıyla değil SAYIŞTAY RAPORLARINA istinaden ele alınmış. Çünkü kirayı büyükşehir alıyor amma su harcı muallakta kaldığı için ayrı bir tartışma konusuymuş. Yoksa öyle ceza vermek gibi bir durum ortada görünmüyor. İnanmayanlar Sayıştay raporlarına bakabilir! Şükrü Ceylan’ın, Semih Esen’i arayıp fırça attığı yönündeki iddia ise ayrı bir muamma.

Serik’te durum vahim. Mevcut Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın AK Parti’den istifa etmesi ile trafik karıştı. Aputkan’ın damadı Barış Bulut da İYİ Parti'den istifa ederek CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmuş. Buna istinaden Enver Aputkan da Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Duyumlarımıza göre o da İYİ Parti’den aday olacakmış!

Ortaya çıkan garip gureba işler maalesef böyle. Antalya’yı ÇANTADA KEKLİK görenlerden tutun da kendisini bulunmaz HİNT KUMAŞI zannedenlere kadar ne ararsan var!

Bugünlük bu kadar. Yapılacak resmi açıklamalara kadar durum böyle.