CHP’LİLER ÇOK İNCİNMİŞ!

Şehitlerimizin hiçbir zaman dinmeyen ve dinmeyecek olan acıları hala içimizdeyken son 12 şehit haberi içimizdeki alevi daha da harlandırdı. Milletimizin sinir uçları ile resmen yine oynandı.

Her zaman olduğu gibi toplumda teröre karşı büyük bir öfke ve lanet hissi oluşmuş durumda. Onun bunun yüzünden değildi. Pırlanta gibi, dağ gibi, 12 şehit fidanımızın acısının neden olduğu bir öfkeydi bu.

Şehit haberleri peş peşe gelince böylesine sıcak bir ortamda TBMM’de ortak bildirisi önerisi yapılmış ve CHP ile DEM dışındaki partiler bunu imzalamıştı. Teröre ve PKK’ye tepki, şehit ailelerinin acısını paylaşmaktan öte değildi.

Ha unutmadan bu öneri ne AK Parti’den ne de MHP’den gelmedi. Daha düne kadar CHP’nin has ortağı olan İYİ Parti’den gelmişti. Onların da amacı böyle bir günde birlik ve beraberlikten öte değildi.

 Yani, teröre karşı kale gibi sağlam durmak, morali bozulan ve içindeki alevi korlanan millete moral verilmek istendi. Lakin ne hikmetse CHP bu bildiriye imza atmadı. Anlamak mümkün değil.

Neyse. Sonrasında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin 12 askerin şehit olduğu terör saldırısına karşı TBMM'de ortak bildiriye imza atmamasına tepki gösterdi. Sadece bu mu? 66 CHP milletvekili de imza atılmamasını tepki ile karşıladı. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce bile yapılanın yanlış olduğunu açıkladı.


İktidar, diğer partiler ve toplum olarak CHP ve onun Genel Başkanı Özgür Özel sert eleştiriler ile karşı karşıya kaldı. Böyle sıkışmış, verdiği açık nedeniyle ha bire aparkat yiyen amatör boksör gibi!

Öyle kolay değil tabi. Çünkü PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile aynı safta yer aldılar ya ondan. Sonra, ringten nakavt olmadan çıkabilme, durumu kurtarma adına peş peşe açıklamalar yaptılar, kendilerince bir bildiri yayınladılar. Bir tek DEM’in imzası eksik! Tek kelime PKK lafı olmamasına rağmen.

Hal böyle olunca Özgür Özel, memleketi Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde protesto edildi. Sonra, “Öyle olmadı, böyle oldu, imzalamadık ama bir sor hele neden imzalamadık?” diye feveran etmek zorunda kaldı. Hani İNCİNMİŞ bir insanın yaptığı gibi.

Baktılar dertlerini anlatamıyorlar, işi kurtaramıyorlar, bu kez topluma anlatabilmek adına parti örgütlerini devreye sokmuşlar. Dün CHP Antalya İl Örgütü de böyle bir çalışmaya imza attı.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı parti binası önünde yönetimi ile birlikte partililerine konuştu. Kamacı, “Gencecik vatan evlatlarını toprağa verdiğimiz hain terör saldırılarına, bu insanlık dışı saldırıların yol açtığı onarılmaz acılara ARTIK YETER demek için toplandık” diyor. Adama, “GÜNAYDIN CANİKOM” derler.

Açıklamayı baştan sona okudum. Sadece ve sadece Genel Başkanları öncülüğünde TBMM’de yapılan hatayı düzeltme, üstünü örtme çabasından, çırpınışından başka bir şey değil. Hani son dönemlerde sosyal medyada dolaşan videodaki gibi, ÇOK İNCİNMİŞ bu arkadaşlar!

Yahu, sizin Genel Başkanınız ve partinizin tutumuna ne demeli? Siz, şehitlerin kemiklerini sızlatıp sonra çok incinmiş gibi bir edayla, toplumdan özür dileyecekseniz ancak böyle açıklamalarla böyle pervasızca bunu yapabilirdiniz!


Bakın ey CEHAPE’liler! Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yol yürüdüğü, adaylık sürecinde Kandil'den gelen destek açıklamaları ve Irak-Suriye tezkeresine karşı çıktığı hala hafızalardaki yerini koruyor değil mi?

Hoş siz seçimden nakavt olmuş bir boksör gibi çıktığınız için hafızanız hala yerine gelmemiş olabilir. Ben size hatırlatmış olayım. Geçmişinde HDP ile yol yürüyen Kılıçdaroğlu'nun bile teröre karşı ortak bildiriye imza atılmamasından rahatsız olması Özgür Özel'in içine düştüğü dipsiz kuyu ve yaşadığı sendromu açıkça gösteriyor.

Ama ne yaparsanız yapın, “Dal rüzgarı affetse de kırılmıştır bir kere” derler. Aynen öyle oldu. Siz değil önce şehit aileleri, sonra da toplum İNCİNDİ be kardeşim.