CHP’LİLER AFETE DAVET BEKLİYOR

AK Parti Antalya Milletvekili Atay, CHP’li bazı milletvekillerinin yangınla mücadele kapsamında CHP’li belediye başkanlarının koordinasyon toplantılarına davet edilmediği iddialarına cevap verdi. Uslu, “Davet beklemeye gerek yok, çünkü bir afet durumu söz konusu. Afete değil düğüne davet beklenir" dedi.

Manavgat’ta meydana gelen orman yangınlarında krizi yönetmek için Manavgat’ta afet koordinasyon merkezi kuruldu. Yapılan toplantılara CHP’li belediye başkanlarının alınmadığını ortaya atan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın iddiası, daha önceki toplantılara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in katılımı ve çekilen fotoğraflarla çürümüştü. Büyükşehir Belediyesi adına ASAT Genel Müdürü ve İtfaiye Daire Başkanının da katıldığı görülmüştü. CHP’li bazı milletvekillerinin aynı algıyı devam ettirmesinin üzerine, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, bu duruma tepki gösterdi. Böylesine büyük bir afette kimsenin davet beklememesi gerektiğini belirten Atay Uslu, kendilerinin sahaya inmek için davet edilmediklerini söyledi.

DAVET, DÜĞÜNDE BEKLENİR

Oluşturulan algı teorilerini çürüten Uslu, daha önceki toplantılarda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İtfaiye Daire Başkanının katıldığını söyledi. Milletvekili Uslu, “Davet beklemeye gerek yok çünkü bir afet durumu söz konusu. Afete değil, düğüne davet beklenir. Yangın devam ederken, zararların tespiti ve telafisi devam ederken yapmamız gereken, nümayiş ya da çalışanları demoralize etmek değil, acıya ortak olmak, koordinasyona katkı koymak gerekir” şeklinde konuştu.

BİZİ KİMSE DAVET ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manavgat’ta yanan yerleri afet bölgesi ilan etmesiyle, tüm amirlerin çağrıyı beklemeksizin orada olması gerektiğinin altını çizen Uslu, “Afet ve kriz durumunda ilgili kurumların, bunların içinde belediyeler de mevcut, amirlerinin çağrıyı beklemeksizin ivedi bir şekilde, kriz ve koordinasyon merkezinde göreve başlaması gerekir. Her belediyenin ayrı bir kriz merkezinin olması Türkiye Afet Müdahale Planına uygun değildir. Ak Parti Milletvekilleri olarak, çağrılmadan sahadaki talepleri koordinasyon merkezine ilettik. Bizim gibi diğer milletvekili arkadaşlarımız da afet koordinasyon toplantılarına çağrılmadan katılabilirlerdi” dedi.

İDDİALAR ÇÜRÜTÜLDÜ

Milletvekili Atay Uslu, herkesin içinde bulunduğu durumun farkında olması gerektiğini belirterek, Düğün var da davetiye gönderilmemiş gibi hareket eden bazı Antalyalı milletvekili ve belediye başkanı arkadaşlarımıza, bir afet durumu olduğunu hatırlatırız. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ilk toplantıların birinde, Manavgat Belediye Başkanın toplantıya neden gelemediğini sorduğuna şahit oldum. Nitekim Manavgat Belediye Başkanımızın da o toplantıya 5-10 dakika sonra da geldiğini gördüm. Ancak daha sonraki toplantılarda göremedim. Milletimiz büyük, Devletimiz güçlü. Yaraları saracağız, zararları telafi edeceğiz. Allah bizleri afetlerden korusun. Birlik beraberliğimizi daim kılsın” diyerek ortaya atılan iddialara nokta koydu.

YÜCEL: ÖNEMLİ OLAN YARALARI SARMAKTIR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, CHP’li Budak’ın söylemlerini doğru bulmadı. Zor zamanlarda siyasetin geride kalmasını isteyen Yücel, “Burada yangınlar olduğu zaman koordinasyon merkezine katılmayı, başka arkadaşlara devrettim. En son benden Şükrü Sözen başkanımız aldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’te toplantılardaydı. Böyle zamanlarda siyasetin geride durmasını isteyenlerdenim. Biz yerel yöneticiyiz. Siyaseti büyükler yapsın. Bizim için önemli olan vatandaşın yanında olmak ve yaraları sarmak. Amacımız bir an önce değerlerimizi yeniden yerine koymak” dedi.