CHP’Lİ USTAER HAYATINI KAYBETTİ

Balkon düştüğü iddia edilen fakat Kaş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre şüpheli bir şekilde balkondan düşen Gül Ustaer, tedavi gördüğü Özel Medikum Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Bilindiği üzere Ustaer’in balkondan düşmesinde CHP Kemer İlçe eski Başkanı R.S.U.’nun parmağı olduğu iddia ediliyordu.

Bir dönem CHP’den milletvekili aday adayı olan ve Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Yardımcısı olarak görev yapan, geçtiğimiz dönem ise CHP Kaş İlçe Kongresi’nde başkan adayı olarak yarışan Gül Ustaer (32), yaklaşık 6 ay önce balkondan düştüğü iddia edilerek hastaneye kaldırılmıştı. 27 Haziran günü Kaş’taki evinin balkonundan dengesini kaybederek yaklaşık 1.5 metre yükseklikten beton zemine düşerek ağır yaralandığı iddia edilen Ustaer, tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti.

KISKANÇLIK KRİZİ

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönem CHP Kaş İlçe Kongresi’nde başkan adayı olarak yarışan Gül Ustaer (32), yaklaşık 6 ay önce balkondan düştüğü iddia edilmişti. Gül Ustaer’in annesi Fatma Ustaer, kızının düşmediğini iddia ederek mahkeme yoluna gitmişti. Nitekim Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Kaş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame de bu yöndeydi. Olay günü Gül Ustaer’inin evinde Ustaer’inin arkadaşı H.Ç., R.S.U. ve O.Y. bulunuyordu. Gül Ustaer ile CHP Kemer İlçe eski Başkanı R.S.U.’nun eskiden bir birliktelik yaşadıkları ortaya çıktı. İddialara göre olay günü Gül Ustaer ile R.S.U. bir konu üzerinden tartıştığı ve R.S.U.’nun anlık kıskançlık kriziyle Ustaer’i ittiği belirtiliyor.

TELEFON KAYITLARINI SİLMİŞLER

Kabul edilen idianamede, R.S.U., H.Ç ve O.Y. Türk Ceza Kanunun 87. maddesinde belirlenen "Yaşamını Tehlikeye Sokan Bir Duruma Sebebiyet Verecek şekilde Kasten Yaralamak" suçunu oluşturduğu yönünde ifadeler yer almıştı. R.S.U., H.Ç ve O.Y. için 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Gül Ustaer’in yakın arkadaşı olan ve telefon kayıtlarını silmek ile suçlanan H.Ç.’nin de ifadesi de ortaya çıktı. H.Ç., verdiği ifadede şu sözleri kullandı: “4 kişi alkol almaya başladık. Gül ile R.S.U., arasında tartışma yaşandı. Sebebi ise R.S.U.’nun amcasının oğlunun Gül'e kendisini sevdiğini söylemesi oldu. Tartışma sırasında R.S.U. Gül'e kızdı, Gül ise buna sessiz kaldı.”

Olaydan sonra telefon kayıtlarını sildiğini kabul eden H.Ç., Gül'ün kendisine hitaben olayın duyulmaması adına kendi telefonu ile kendisine ait telefonun arama kayıtlarının silinmesini istediğini, kendisinin de sildiğini R.S.U.’nun da bunu istediğini belirtmişti.

MAHSUM ALTAŞ