CHP'li Tanju Özcan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykelini dikeceğiz

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar kazanması durumunda Bolu’nun en görünür noktasına Erdoğan’ın heykelini dikeceğini ifade etmişti. Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında Başkan Özcan’ın vermiş olduğu heykel sözünü, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı ve MHP Meclis Üyeleri Fatih Silin ve Necdet Çakır hatırlattı. Meclise heykel yapılması konusunda önerge sunan 3 meclis üyesi Özcan’dan heykel sözünü tutmasını istedi.

Toplantının açılışındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Seçimi'ne değinen Özcan, "Kazananı kutluyorum, sayın Erdoğan'ı. Kıl payı da olsa kazandı. Zaten o kazanamasaydı Kılıçdaroğlu kazanacaktı." dedi.

ÖNERGE VERİLDİ

Önergede, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı mayıs ayı belediye meclisi toplantısında seçimi Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar kazanması durumunda Bolu'nun en görünen yerine heykelinin dikeceğine dair vermiş olduğu söz üzerine heykelin yerinin tespit edilmesi konusunda, haziran ayı meclis toplantısının gündem maddesi olarak eklenmesini önerge olarak sunarız” ifadeleri yer aldı.



"HEYKELİNİ DİKECEĞİZ, SÖZ VERDİK"

​​​​​​​Daha sonra AK Parti ve MHP Belediye meclis üyelerince Özcan'ın mayıs ayı meclis toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi halinde heykelini dikeceğini söylediği hatırlatılarak yerin belirlenmesinin gündem maddelerine eklenmesi yönündeki dilekçe görüşüldü.

Bunun üzerine Özcan, "Heykelini dikeceğiz, tamam. Biz söz verdiysek dönmeyiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bolu'da en çok oyu Dörtdivan ilçesinde aldığını dile getiren Özcan şu ifadeleri kullandı, "Yüzde 90 oy almış. O yüzden Dörtdivan Belediyesi ile bir görüşelim, bize bir yer göstersin. En görünür yer de Köroğlu Dağları. Biz oraya dikelim. Heykelin şekline şemaline birlikte karar verelim, illa Bolu'da olsun diyorsanız. En yüksek oyu Civril'de almış ama çukur kalıyor biraz. O yüzden Dörtdivan Belediyesinden haber bekliyorum. Ben bir tane bozkurt dikecektim."

İHA