CHP’Lİ ŞÜKRÜ SÖZEN, BİLDİĞİNİZ GİBİ!

Lider Gazete’nin, kendisiyle ilgili gündeme getirdiği habere, “yalan-dolan” diyerek jet hızında basın bülteni servis eden CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, baltayı yine taşa vurdu. Manavgat’ın göbeğinde çürümeye terk edilen Atatürk heykelini, gazetemizin haberinin ardından “allayıp pullayan” Başkan Sözen, anıtın son halini paylaşarak “iftira siyasetine” soyundu.

Geçtiğimiz gün Manavgat ilçesindeki Şehit Halil İbrahim Mudul Kavşağı’nda bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin zarar görmüş ve bakımsız halini gören vatandaşlar, CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e ateş püskürmüştü. Atatürk heykelinin son halini görüntüleyen vatandaşlar CHP’li başkanın “sözde” Atatürk saygısını gözler önüne seren o anları,” “Menderes Türelin yaptığı Atatürk anıtını küçük diye eleştiren sözde Atatürkçüler, anıtı temiz tutmayı bile beceremiyor” mesajıyla yayınlamıştı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Atatürk heykelinin bulunduğu bölgede daha önce sayısız skandal yaşanmış, bulunduğu kavşaktaki şehit ibaresinin kaldırılması ve tabelalarda yaşanan bakımsızlık nedeniyle de gündeme gelmişti. Skandalların bitmediği Manavgat ilçesindeki olaya ilişkin açıklamada bulunan Şükrü Sözen heykelin vatandaşlar tarafından çekilen görüntü ve fotoğraflarına rağmen iddiaları “Özrü kabahatinden beter” dercesine yalanladı.

VATANDAŞLARIN KANITINI GÖRMEZDEN GELDİ

Şükrü Sözen Atatürk heykelinin bakımını yaptıktan sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ayıbını örtbas etmeye çalıştı. İftira olarak değerlendirdiği haberleri sert sözlerle eleştiren Sözen,  Atatürk heykelinde periyodik olarak bakım yapıldığını iddia etti. Haber kaynaklarından elde edilen görseller ise Sözen’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

SÖZEN’DEN SKANDAL AÇIKLAMA

CHP’li Sözen sosyal medya üzerinden gazetemizi hedef göstererek gerçekleri örtbas ettiği açıklamasın da, şu ifadelere yer verdi: “Yandaş basın her zaman olduğu gibi yine devrede. Bizim vazgeçilmez değerlerimize olan bağlılığımızı sorgulama cesaretini kendilerinde bulan yandaş basın, attıkları asılsız, gerçekleri yansıtmayan manşetle, belediyemizi ve şahsımı, Şehit İbrahim Mudul Kavşağı’ndaki Atatürk Anıtı’nı bakımsız bıraktığımız iddiasında bulunmuştur. Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, talimatımız gereği kavşaktaki Atatürk Anıtımızın temizliğini, boyasını ve gerekli tüm bakımlarını zaten periyodik olarak gerçekleştirmektedir. Belediyemiz anıtımızın her zaman bakımlı ve temiz olmasına özel olarak ilgi gösterirken, polemiklerden ve iftiralardan beslenen bazı odakların, bizim Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan bağlılığımızı medya üzerinden sorgulamaya çalışmaları son derece çirkin ve yakışıksızdır. Yandaş basın kuruluşunu, haberi yapanları ve yaptıranları şiddetle kınıyorum. Herkes tarafından bilinmelidir ki, birilerinin olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek, Ulu Önderimiz Atatürk üzerinden siyaset yapmalarına ve bağlılığımızı sorgulamalarına bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da asla müsaade etmeyeceğiz.”