CHP'Lİ ŞİMŞEK'TEN HADDİNİ AŞAN SÖZLER

Bir televizyon kanalında katıldığı programda vali ve kaymakamlara yönelik "militan" yakıştırması yapan CHP'li Berhan Şimşek hakkında gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanlığı suç duyurunda bulundu. Şimşek’in ifadelerine siyasi çevrelerin yanı sıra valilerden de tepki gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22’nci Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kurumlara ilişkin, "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan. Alınan kararları görüyoruz" şeklinde eleştirilerde bulunmuştu. Şimşek’in bu ağır ithamlarından sonra ise siyasi çevrelerden ardı arkası kesilmeyen tepkiler geldi.  Gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanlığı devreye girerek CHP’li Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

AK PARTİ’Lİ ÇELİK: BUNA MÜSAADE ETMEYİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’li Şimşek’in yakıştırmalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi. Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Vali ve kaymakamlarımız, 'militanca bir siyaset' anlayışı tarafından hedef alınıyor. Buna müsaade etmeyiz. Vali ve Kaymakamlarımızın yanı sıra askerlerimiz, öğretmenlerimiz ve sanatçılarımız da bu militan siyaset tarafından saldırıya uğruyor" dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: TARİHE VE MİLLETE İHANETTİR

CHP'li Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik "militan" yakıştırması yapması sonrasında İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Şimşek’e tepki gösterdi. Altun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihte olduğu gibi bugün de aziz milletimizin ve tüm insanlığın selameti için var gücüyle çalışan devletimizi, kurumlarını ve çalışanlarını hedef almak tarihe ve millete ihanettir. Bu seviyesiz dilin Anadolu ve Trakya'da hiçbir karşılığı yoktur. Herkes haddini bilmelidir! Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık bir devlet geleneğinin hafızası ve temsilcisidir. Aynı zamanda büyük bir medeniyetin varisi olan devletimiz, tüm kurumlarıyla aziz milletimizin ve tüm mazlumların yegâne sığınadır. Türkiye bu seviyesiz muhalefet dilini hak etmemektedir. Son günlerde devletimizin tüm kurum ve çalışanlarını sistematik bir şekilde hedef alan "militan" söylemi demokrasiye, hukuka ve millet egemenliğine açıkça bir saldırıdır. Herkes muhalefet ve eleştiri sınırlarını demokratik teamüllere göre şekillendirmek zorundadır.”

VALİ YAZICI’DAN ANLAMLI PAYLAŞIM

CHP’li Berhan Şimşek’in  ‘militan’ yakıştırmalarına karşı valilerden tepkiler gecikmedi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile “Devletimin ve milletimin emrindeyim” mesajı veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı da sosyal medya hesabından, “Her zaman ve her şartta Devletimin ve Milletimin emrindeyim” paylaşımı yaptı.

AHMET ARĞILLI