CHP’Lİ ŞEKER’İN EVİNİ SU BASTI: AÇ VE PERİŞAN BİR VAZİYETTE SABAHI EDECEĞİZ

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde aralarında CHP’li isim Mustafa Şeker’in de olduğu onlarca vatandaşın evleri sele teslim oldu. Yaşanan mağduriyet hakkında konuşan ve belediyelerin kılını bile kıpırdatmadığını ifade eden Şeker, “Sabah kalktıklarından çoluğumuz çocuğumuz ne yiyecek. Aç ve perişan bir vaziyette sabahı edeceğiz” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde bulunan 42 daireli Kültür Kent Sitesi’ndeki evleri turuncu alarmın verildiği Antalya’yı etkisi altına alan sağanak yağış vurdu. Geçtiğimiz dönem Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) il başkanlığına adaylığını koyan Mustafa Şeker’in de evinin olduğu bu sitede vatandaşların evleri tamamen sel suyu ile dolarken, yetkililerin ise bu konuyla ilgilenmediği iddia edildi.

“İKİ TANE SU POMPASIYLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Site sakinleri adına konuşan ve üstüne basarak konuyla ilgilenen kimsenin olmadığını söyleyen Mustafa Şeker, itfaiyenin sadece iki tane küçük su tahliye pompası bağladığını belirtti. Bu pompaların gücünün evlerdeki suyu tahliye etmeye yetmediğini aktaran Şeker, sel suyunun az bir miktarının tahliye edildiğini ve ortada orantısız bir durumun olduğunu sözlerine ekledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin duruma müdahil olmadığının altını çizen Şeker, iki tane su pompasıyla durumu çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Belediyelerin topu birebirlerine attıklarını öne süren Şeker, “Şu anda 42 dairelik bir sitenin içerisinde 20 dairenin tamamını su basmış vaziyette. Yetkililere sesleniyoruz. Burada çoluklu çocuklu aileler var hepsi üst katlarda mahsur kaldı. Kimse alt katlara inemiyor” dedi.

“ACİLEN MÜDAHALE EDİLMELİ”

Her geçen dakika evlere dolan sel suyu miktarının arttığını vurgulayan Mustafa Şeker, dairelerdeki durumun içler acınası bir halde olduğunu ifade etti. Hiç kimsenin kılını bile kıpırdatmadığından yakınan Şeker, “Sadece bu sitenin içerisindeki zarar 1 milyon TL’nin üzerinde alt katlarda ne var ne yoksa her şey hasar gördü. Sabaha kadar yağmur çok şiddetli bir şekilde yağacak. Aşağı katlara inemiyoruz ve bütün bu dairelerin mutfakları aşağı katlarda bulunuyor. Bu insanlar ne yiyecek ve ne içecek. Hadi yağmurun geçmesini bekledik. Sabah kalktıklarından çoluğumuz çocuğumuz ne yiyecek. Aç ve perişan bir vaziyette sabahı edeceğiz. Bütün mutfak dolapları kanalizasyon suyu ile karışık sel sularıyla doldu. ASAT’ın kanalizasyon giderleri tamamen tıkandı. Bu duruma acilen müdahale edilmeli” diye konuştu.

AHMET ARĞILLI