CHP’Lİ KÜÇÜKKURU PARTİ DEĞİŞTİRDİ!

CHP İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Muharrem İnce’nin kuracağı yeni partide yer alacağını duyurdu. Küçükkuru gazetemize yaptığı özel açıklamada yeni kurulan partinin kurucular kurulunda yer aldığını Antalya’dan başka siyasi isimlerinde bu partide yer alacağını dile getirdi

CHP İbradı Belediye Başkanı bugün sosyal medya hesabından yeni bir parti kurduklarını belirten açıklama yayınladı. Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin kuracağı partide yer alacağını açıklayan Küçükkuru, CHP’den istifa etmeden yaptığı açıklama nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Ayrıca Küçükkuru’nun hala üye olduğu CHP’yi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir şekilde eleştirmesi dikkatlerden kaçmadı.

YENİ PARTİNİN KURUCULARINDAN

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Küçükkuru, yeni kurulan partinin kurucular kurulunda olduğunu kaydetti. Çalışmalara başladıklarını aktaran Serkan Küçükkuru, Antalya’dan başka siyasi isimlerinde Millet İttifakı içerisinde yer alacak olan yeni partiye geçeceğini dile getirdi. Küçükkuru, “Muharrem Başkanımızın kuracağı yeni partinin kurucular kurulundayım. Partimiz içerisinde çalışmalar yapıyoruz. Genel Başkanımız en kısa zamanda açıklama yapacak. CHP’den de istifa edeceğim. Benim dışımda başka geçen siyasi isimler de olacak. Onlar da zamanı gelince açıklayacak” dedi.

“YAPAMADIKLARIMIZI YAPACAĞIZ”

Yeni parti tüzüğünü hazırladıklarını belirten Küçükkuru, “CHP’de isteyip de gerçekleştiremediğimiz hatta tam tersine giden şeyleri burada Muharrem İnce ile beraber gerçekleştireceğiz. Zaten bu sistemde bölme diye bir durum olamaz. Bizde Millet İttifakı içerisindeyiz. Parlamenter sistemde değiliz. Yani ittifak olduğumuz için İYİ Parti’nin aldığı da Muharrem İnce’nin partisinin aldığı oyda fark etmiyor. Hepsi aynı yere gidiyor. Biz karşıda değiliz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA OY VERMEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Serkan Küçükkuru ilk dönem belediye başkanı olduğundan beri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı eleştiriler ile dikkat çekmişti. Küçükkuru, geçtiğimiz kurultay sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren paylaşımlar yapmış ve ona oy vermediğini açıklamıştı. Küçükkuru, Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptıktan sonra kurultayı terk etmekle suçlamış ve disiplin kurulunu göreve çağırmıştı. CHP’yi sık sık eleştiren Başkan Küçükkuru daha önce Muharrem İnce’nin safında yer alacağının sinyalini, İnce’nin başlattığı ‘Memleket Hareketi’ne yaptığı övgülerle vermişti.

“BAŞKA YOLUMUZ YOK”

Küçükkuru, Muharrem İnce ve başlattığı hareket için şunları söylemişti:

“Millet ittifakına güç katacağına inandığım CHP’nin içinden doğmuş Muharrem İnce’nin liderliğindeki memleket hareketine başarılar diliyorum. Emperyalistlerin ülkemizde çok uzun yıllardır Kemalist ideolojiyi yok etmek üzere oluşturduğu bölme ve yok etme çabasını hep birlikte bertaraf ederek, Milletin iradesinin tecelli edecek? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yönetiminde Mustafa Kemalin ideolojisini iliklerine kadar benimsemiş bir liderle ilerlemekten başka yolumuzun olmadığı düşüncesiyle 2023’te Cumhuriyetimizin 100. Yılında yeni bir başlangıç olması dileklerimle…”

 “KİMLİĞİMİZİ TARTIŞMAYIZ”

Başkan Küçükkuru, sosyal medya hesabındaki yeni kurulan partiye geçtiğini duyurduğu açıklamasında, “Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki; Atatürk'ün Türkiye’sine böyle bir parti çok yakışacak. Tüzüğünde; Genel başkanını üyeleri seçecek ve en fazla iki dönem için seçecek. Parti içi seçimlerde çarşaf liste zorunlu olacak. Adaylıkta fermuar sistemi sıralama ile bir kadın bir erkek olacak. Temsilde adalet ilkesi gibi daha birçok buna benzer tüzük hükümleri var. Parti programımızı okuduğunuzda işte bu Atatürk Türkiye’sinin partisi diyeceksiniz. Partimizin tüzüğünün 1. maddesine göre CHP Atatürk 'ün devrimlerini benimsemiş demokratik sol bir partidir. Bilmeyen açıp okusun tüzüğümüzü. Kabul etmeyen 18. Yüzyıla dönüp orada yasasın. Partide her şeyi tartışırız ama bu kimliğimizi tartıştırmayız. Buna Genel başkanda dahildir” sözlerine yer verdi.

FATMA ARSLAN