CHP'li Konyaaltı’nda tazminat krizi

CHP’li Konyaaltı Belediyesi, geçtiğimiz gün işten çıkarılan ve tazminatını alamadığını iddia eden bir kadın belediye binasında kendisine zarar vermeye çalıştı. Belediye ise kadının tazminatının bir bölümün ödendiğini kalan kısmının ise taksitlerle ödeneceğini açıkladı.

CHP’li Cem Kotan’ın koltukta oturduğu Konyaaltı Belediyesi’nde borçlar nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor. Kasada para kalmadığı için icralık olan CHP’li Konyaaltı Belediyesi belediye mülklerini satarken, işçilerin maaşlarını ödeyemediği için personel ile de yol ayrımına gidiyor.

HAYAT PARK İŞÇİLERİ EYLEM YAPMIŞTI

CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nde işten çıkarma eylemleri devam ederken bunun en somut örneği ise geçtiğimiz temmuz ayında ise ızgara restoranının çatısında çıkan yangın nedeniyle gündem olan Hayat Park’ta 9 işçi işten çıkarılması olmuştu. İşten çıkarılmalarının ardından direnişe geçen Sosyal İş Sendikası üyesi işçiler, Hayat Park girişine açtıkları çadırla direnişlerini ilan etmişlerdi.

KENDİSİNE ZARAR VERMEYE ÇALIŞTI

İşçilerin mağduriyetlerini anlatmak için eylemleri devam ederken geçtiğimiz gün Konyaaltı Belediyesi’nde işten çıkarılan kadın işçinin belediye hizmet binasında kendisine zarar vermeye çalıştığı anlar kaydedildi. Antalya Hakkında tarafından paylaşılan görüntülerde elindeki bıçakla etrafına veryansın eden işçinin bıçakla kendisine zarar vermeye çalışırken belediye çalışanlarının ikna etmeye uğraştığı görüldü.

TAZMİNATI TAKSİTLERLE ÖDENECEK

Öte yandan belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre ise kadının işten yeni değil haziran ayından çıkarıldığı ifade edildi. Kadının işten çıkarılmasının ardından tazminatının bir bölümünün verildiği, belediyenin borç sıkıntıları yüzünden geri kalan kısmının ise taksitlerle ödeneceği ifade edildi.

“BORÇ YÜKÜMÜZ ÇOK FAZLA” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz aylada mazbatayı aldıktan sonraki süreçte tasarruf tedbirlerine başvurulduğunu belirten Başkan Kotan, "Ciddi bir borç yükü var. Kamulaştırmasız el atmalardan kaynaklı ve piyasaya olan borçlardan dolayı borç yükümüz çok fazla. Tasarruf ve ödeme planlarını oluşturmak için bir buçuk aydır gece gündüz çalışıyorum. Sabah saat 08.00’de gelip gece saat 12.00’de belediyeden çıkıyorum. Başkan yardımcılarımız da müdürlerimiz de bu süreçte özveriyle çalışıyorlar. Konyaaltı Belediyesi’ni fabrika ayarlarına döndürene kadar da bu şekilde gece gündüz çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.