CHP’li Büyükşehir’e ‘Altıntaş’ eleştirisi

Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Seçim Özel programına konuk olan Cumhur İttifakı Aksu Belediye Başkan Adayı Durmuş Kaan Şahin, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Altıntaş Mahallesi’nde devam eden altyapı sorunlarıyla ilgili Büyükşehir’i topa tutan Şahin, “Sanki mahalle ortada yokmuş gibi yapılaşma kendi başına devam ederken Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir hizmetini maalesef alamıyoruz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor. Cumhur İttifakı Aksu Belediye Başkan Adayı Durmuş Kaan Şahin Lider Haber TV’de ekranlara gelen Ahmet Demir’in sunduğu Seçim Özel programında soruları yanıtlayarak projelerini anlattı.


Aksu’ya hizmet için siyasete girdiğini söyleyen Durmuş Kaan Şahin, “2008 yılında Aksu’muzun ilçe olması ile birlikte hemen ilçe teşkilatında kurucu başkanı olarak göreve başladım. Yani hizmet Aksu’ya neler yapabiliriz noktasında siyasete girenlerdenim. Aksulu hemşerilerimiz için de böyle bir kişinin aday olması çok büyük avantaj. Aksu’nun her mahallesinde birçok sorun var. O sorunlara vakıf birisiyim. Bu nedenle bu sorunlar nasıl çözüleceğine, neler yapılabileceğine dair de avukat olmamızın da verdiği avantajlar var. Avukat sorumlu değerli olur, siyasetle sorun çözme, dertli olan insanların derdini dinlemek olduğu için o yönden ekstra avantajlarımız var. Hukuki nizami ne gerekiyorsa çözüm yolları nelerse bunları çok iyi biliyoruz. Aksu’muzun da bunlara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz ”dedi.

“TEK TEK GÜZEL BİR PROJE ÇALIŞMASI YAPTIK”

Projeleri hakkında bilgiler veren Durmuş Kaan Şahin, “Aksu’da her yerin ciddi sorunları var. Mülkiyet sorunları olsun, imar sorunları olsun, yapılaşma sorunları olsun. Alt üst yapılarda sıkıntı var. Kamu binalarında sıkıntılar var. Bunların bir kısmını çözüldü. O kadar çok yapılacak iş var ki biz şimdi proje çalışması yapıyoruz. Tek tek güzel bir proje çalışması yaptık. Şu anda basılı hazır hale getirdik. Bunları hemşerilerimize tek tek dağıtacağız. Bütün Aksu’nun sorunlarını nasıl çözeriz anlamında projeler geliştirdik. Hızlı hizmeti nasıl üretiriz anlamında projeler geliştirdik. Bunları hep birlikte paylaşacağız. İnşallah yeni döneminde önümüzdeki beş yıllık dönemde yol haritamızı da bu proje kitapçığımız ortaya koyacak. O bizim yol haritamız olacak” diye konuştu.


“GERÇEK BELEDİYECİLİKLE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti’nin gerçek belediyeciliği ortaya koyduğunu söyleyen Şahin, “Hem Aksu’muzda, hem Antalya’mızda, hem ülkemizin kronik bir sorunu bu. Bazıları slogan belediyeciliğiyle gerçek bir belediyeciliği karıştırıyor, bazılarının siyaset anlayışı sloganlarda kalıyor. Yalanla dolanla değiştirmeye çalışan siyasetçiler var maalesef. Bir de gerçekten milletine hizmet etmek isteyen kadrolar var. Biz gerçek bir belediyecilik derken gönlünde memleketine hizmet etmek isteyen insanların buluştuğu yeri gerçek belediyeciliği onu yansıttığını söylemek istiyoruz. Birileri gibi slogan atıp yalan dolanla, oy değiştirip seçim zamanı ortaya çıkıp da o seçim amaçlı seçim kazanmak amaçlı yapılan işlerin slogan belediyeciliği olduğunu düşünüyoruz. Doğru olanın millete hizmet memlekete hizmet olduğunu düşünüyor. Cumhurbaşkanımız Türkiye'de bir belediyecilik örneği sergilemiştir. Geçmişten bugüne gelmiştir. Bizler de kendisine onlardan öğrendiklerimizi sahaya yansıtıp eğer bu görev bize nasip olursa gerçek bir belediyecilikle de Aksu’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


“ÇOK ACI, UTANILACAK BİR DURUMDUR”

Aksu’da devam eden mülkiyet sorunları olduğunu söyleyen Şahin, tapu bekleyen mahallelere tapularını dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi. Altyapı sorunlarıyla Antalya’nın kanayan yarası haline gelen Altıntaş Mahallesi’yle ilgili konuşan Şahin, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i eleştirdi. İlçelere yeterli destek verilmemesinden yakınan Şahin, şöyle konuştu: “Maalesef hem Aksu’muz, hem de Antalya’nın diğer ilçeleri büyükşehirden yeterli destek alamadı. Mesela bizim Altıntaş Mahallemiz bunun en somut örneğidir. Altıntaş. Şimdi orada çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Müteahhit arkadaşlarımız, vatandaşlarımız çok büyük yatırımlar yapıyor. Ama buranın bütün sorumluluğu şu an Büyükşehir Belediyesi’nde olmasına rağmen en küçük hizmet daha oraya yapılamadı. Bugün en son duyduğumuzda beş milyar gibi bir ruhsat, iskan harçları, inşaat ruhsat harçlarının toplandığını biliyoruz. Ama beş milyarın beş lirası dahi o bölgeye harcanmadı. Çok acı bir durumdur. Çok acı, utanılacak bir durumdur bu maalesef. Beş metre yol yok, beş metre kanalizasyon yok ama toplanan bir para var. Yazıktır, günahtır. O bölgenin bütün her şeyi Büyükşehir’de. İnsanlar oraya milyarlarca liralık yatırımlar yapıyor. Büyük bir şehir kuruluyor adeta Orada 150 bin nüfusun yaşayabileceği şu anki inşaatlar tamamlandığında bir bölgeden bahsediyoruz ama maalesef hiçbir şey yokmuş gibi sanki mahalle ortada yokmuş gibi yapılaşma kendi başına devam ederken Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir hizmetini maalesef alamıyoruz. Mahalle olmadığı gibi beş yıl boyunca Aksu’da belediyenin Büyükşehir’insorumluluklarında olan caddelerimiz var, alanlar var, bölgeler var. Maalesef oralarda da hiçbir şey yok. Yani Büyükşehir anlamında hiçbir şey görmüş değiliz. Hakikaten bir fetret dönemi yaşıyoruz. İnşallah bu fetret dönem büyükşehir anlamında da son bulacak. 31 Mart’ta. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Antalya'da belediyecilik anlamında kendini ispatlamış, herkesin bildiği, çalışkanlığı, enerjisiyle vizyonuyla yüksek düzeyde belediye başkan adayımız var. El birliğiyle inşallah o da seçimi kazandığında,biz de kazandığımızda iktidar gücümüzde arkamızda olduğu zaman üçlü olsun, güçlü olsun diyoruz. Üçlü güçlü olduğumuz zaman hemşerilerimizde sorunlarını hem hızlı çözüm bulacak hem dertleri hızlı bir şekilde çözecek hem de hizmete çok hızlı kavuşacaklar.”

PINARLI’DA YAPILAN FAHİŞ FİYATLI YER SATIŞLARINI ELEŞTİRDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tapuları ücretleri özellikle fahiş fiyattan sattığı iddiaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, “Havalimanı geçince anayolun sol tarafında Pınarlı Mahallesi var. Sağ tarafta da Güzellik mahallemiz var tam karşısında. Orada Büyükşehir Belediyemiz yer satışı yapıyor. Aynı şekilde satış yapıyor. Biz karşı da64 bin liraya tapu verirken, Büyükşehir Belediyesi caddenin bu tarafında 12 ile 15 milyon arasında dönümü satıyor. Buradaki samimiyet, oradaki yaşayanların ekonomik durumlarını bilmemekten, halktan uzak siyaset yapanların maalesef makamlarda olmasından mütevellit bunlar oluyor. Pınarlı tarafında halktan kopmamış, halkın ekonomik durumunu bilen, oradaki insanların ekonomik gücünü bilen insanlar baştayken, maalesef karşıda büyükşehirde halktan kopuk, oradaki yaşayan insanların ekonomik durumunu bilmeyen, nasıl bunu ödeyeceğini dahi düşünmeyen bir anlayışla tapu satışı yapılmaya çalışıyor. Maalesef üzülerek söylüyor birçok arkadaşımız da bu tapu alamıyor. Şu an evini satan var arabasını satan var. Yani yüz metrekare yer almak için bugün 1 milyon 300 bin lira para ödüyor. Asgari ücretle. Karı koca çalışsa bugün 1 milyon 300 hiçbir şekilde ödemesi mümkün değil. Yani gerçekten zor bir süreç. Burada iki anlayışı arasındaki fakı çok iyi görüyoruz” ifadelerini kullandı.