CHP'Lİ BUDAK'IN YALANI ÇÜRÜDÜ

Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınlarıyla mücadele sürerken, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, bir televizyon kanalının canlı yayınına telefonla bağlanarak skandal açıklamalarda bulundu. CHP’li belediye başkanlarının koordinasyon toplantılarına alınmadığını öne süren Budak’ın iddiası, fotoğraflarla çürüdü. Manavgat ilçesinde gerçekleştirilen son koordinasyon toplantısına Büyükşehir Belediyesi adına ASAT Genel Müdürü ve İtfaiye Daire Başkanı katıldı. Daha önceki toplantılara ise Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek katılmıştı.

Türkiye genelinde etkili olan orman yangınlarından bazıları söndürülürken, Manavgat, Marmaris ve Milas gibi etkili yangınlara havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Orman yangınlarıyla mücadelede sabahın ilk ışıklarıyla havalanan uçak ve helikopterler, gün batımına kadar alevlerle yoğun mücadele veriyor.  Manavgat’ta 9 gün önce başlayan yangınlar AFAD Koordinasyon Merkezi’nden yönetiliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Koordinasyon Toplantısı’na yangının ilk gününden bu güne kadar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, milletvekilleri, belediye başkanlarının ve genel başkanlarının katıldığı görüldü.

 

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise toplantılara CHP’li belediye başkanlarının alınmadığını iddia etti. Budak’ın iddiası Koordinasyon Toplantısı’nda çekilen fotoğraflarla çürütüldü.

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Budak, sosyal medya hesabından “İktidar toplumu ikiye bölüyor. Koordinasyon toplantılarına Belediye Başkanlarımız alınmıyor” iddiasında bulundu. Budak’ın skandal açıklamasının ardından toplantıya en son 2 gün önce; CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katıldığı, bugün ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu (ASAT) İdaresi Genel Müdürü İbrahim Kurt ve İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa’nın katıldığı görüldü. Budak’ın iddiası fotoğraflarla çürütülmüş oldu.