CHP’Lİ BÖKE’YE ENÇ’TEN SERT TEPKİ

Karadeniz’de bulunan Türkiye’nin en büyük doğalgaz keşfi sonrası bir televizyon kanalında yayınlanan programda konuşan ve bulunan doğal gaz hakkında, “Böylesi yatırımların faydası, ekonomik olarak halka yansımayacak” diyen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’ye sosyal medya üzerinden bir tepki de Antalyalı AK Parti MKYK Üyesi Gökçen Özdoğan Enç’ten geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolbahçe’de yapılan açıklama ile duyurulan Karadeniz’deki 320 milyar metreküplük doğal gaz keşfi sonrası bir televizyon kanalında yayınlanan programa konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Karadeniz’de bulunan doğal gaz kaynağı hakkında, “Böylesi yatırımların faydası, ekonomik olarak halka yansımayacak” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında ise “Varsa o kaynak, Türkiye'ye kalkınma getirir mi sorusunun cevabı hayır olduğu için endişeliyim. Böylesi yatırımların faydası, ekonomik olarak halka yansımayacak. Enerji kaynağı bulunmuş olsa dahi, ortaya çıkacak olan bunun bir yatırıma dönüşmesi süre alacaktır. Yapılacak olan sözleşmeden faydalanacak olan, halk olmayacaktır” açıklamalarını yapan Böke’ye sosyal medyadan tepki yağdı.

ENÇ’TEN SERT TEPKİ

Siyasi çevreler tarafından tepki yağmuruna tutulan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’ye bir tepki de AK Parti MKYK Üyesi Gökçen Özdoğan Enç’ten geldi. Enç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Yeni CHP’nin ekonomi kurmayı.  Bunlara kalsa doğalgaz yataklarına beton dökelim ki dışarı sızmasın”

Haber Merkezi