CHP'li Böcek'in son 'tiyatrosu'

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in 'Rezalet dediği bina bakanlığın' algısına belgelerle yanıt verdi. Karadağlı tartışmaya son noktayı koyarak belgelerle Böcek’in algı operasyonuna geçit vermedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bakımsızlığı görüntüleyip, CHP yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Muhittin Böcek'in 'Bakanlığa ait' dediği bina Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çıktı. Binanın mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu gösteren belgelerle çürüten Karadağlı, "Binanın bakımı onarımı sadece belediyeye ait biz kiracıyız. Sayın başkan lütfen protokolü dikkatli okuyun" diye konuştu. Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da iki yıl önce binanın bakım ve onarımı için yazı gönderdiğini ancak CHP'li belediyenin bu yazıyı dikkate bile almadığı belirlendi.


Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bakımsızlığı görüntüleyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Rezalet, belediye bunu görmüyor mu?" diyerek duruma tepki göstermişti. Başkan Böcek’te sessiz kalmamış Karadağlı’ya “Rezalet dediği bina bakanlığın" algısına başvurmuştu. Böcek’in yanıtının ardından Karadağlı, Binanın mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu gösteren belgelerle Böcek’in algı operasyonunu çürüttü. Belgelerle konuşan Karadağlı, "Binanın bakımı onarımı sadece belediyeye ait biz kiracıyız. Sayın başkan lütfen protokolü dikkatli okuyun" diye konuştu. Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da iki yıl önce binanın bakım ve onarımı için yazı gönderdiğini ancak CHP'li belediyenin bu yazıyı dikkate bile almadığı belirlendi” dedi.


"İNANILIR GİBİ DEĞİL, GERÇEKTEN UTANÇ KAYNAĞI BU"

Kültür merkezindeki bakımsız bölgeleri video kaydederek göstermeye devam eden Karadağlı, "İnanılır gibi değil. Devlet tiyatroları ve opera işte böyle bir binada olmak zorunda. Belediye hiç bir yapmamış. Korkunç bir durumda. Burası Uluslararası festivalleri yaptığımız Antalya. Belediye hiç görmüyor mu acaba bunu? Hiç bir şey yapılmamış burada. Gerçekten utanç kaynağı bu. İnanamıyorum. Sanki savaştan çıkmış gibi bu bina, ya da müteahhit bırakıp kaçmış" ifadelerini kullandı.

BÖCEK'İN 'BAKANLIĞA AİT' DEDİĞİ BİNA ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÇIKTI

Karadağlı'nın "Rezalet, belediye bunu görmüyor mu?" sözlerine yanıt veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Rezalet dediği bina bakanlığın" algısına başvurdu.

Binanın mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu gösteren belgelerle konuşan Karadağlı "Binanın dış bakımı onarımı sadece belediyeye ait biz kiracıyız. Sayın başkan lütfen protokolü dikkatli okuyun" diye konuştu. Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da iki yıl önce binanın bakım ve onarımı için yazı gönderdiğini ancak CHP'li belediyenin bu yazıyı dikkate bile almadığı belirlendi. 

"TARAFLI BAKILDIĞININ AÇIK GÖSTERGESİDİR"

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'de konu ile ilgili bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi, "Bugün, bazı TV, sosyal medya ve haber sitelerinde, Antalya Büyükşehir Belediyesinin sahibi olduğu ve fakat Antalya Devlet Tiyatrosu ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün kiracısı olduğu Haşim İşcan Kültür Merkezi ile ilgili, Antalya BŞB’nin yanlış bilgilendirmesi konusunda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün açıklamasıdır…

Kurumumuz, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında 24/06/2006 tarihinde imzalanan protokolün 4.6  Maddesine binaen:

“4.6 Taşınmazda iş bu protokol süresince meydana gelmesi muhtemel esaslı bakım, onarım ve tamir masrafları taşınmaz maliki tarafından, basit ve kullanıcıların isteğine bağlı bakım, onarım ve tadil ve tamirat masrafları ise DÖSİMM tarafından karşılanacaktır” binanın esaslı bakım tadilat ve onarım masrafları bina sahibi olan Antalya BŞB’nin sorumluluk alanındadır. Antalya şehrimizin, gerek turistik gerek tarihi ve kültürel değeri yüksek ve görünür olması bakımından ; “Devlet Tiyatrosunun” ve “Devlet Opera ve Balesinin” ortak kullandıkları ve  yıllardır gerçekleştirmekte  olduğu uluslararası festivallere ev sahipliği yapmakta olan binanın, bakım ve onarımı konusunda her iki kurum tarafından da :

29.09.2011 tarih ve Sayı: B.16.1.DTG.4.07.00.07 (Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü)

18.01.2023 tarih ve Sayı: E-82356453-807.01-89512 (Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü)

20.07.2023 tarih ve Sayı: E82356453-807.01-105920 (Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü)

 belediyeye yapılmış olan bakım ,onarım ve tadilat istemleri gerekli karşılığı maalesef  bulamamıştır. Yaklaşmakta olan 14. Devlet Tiyatroları Antalya,“Uluslararası Tiyatro Festivali” sebebiyle Antalya Devlet Tiyatrosu’na resmi ziyarette bulunan Genel Müdürümüz Tamer Karadağlı’nın binanın durumu ile ilgili haklı tespitlerinin politik bir mecraya çekilerek bağlamından uzaklaştırılması, protokolün içeriği bilinmeden basında yapılan yanlış ve saygısız yorum ve ithamlar, duruma ne kadar taraflı bakıldığının açık göstergesidir.

Ancak bu durum bu yıl 8  yabancı ülkeyi  ağırlayarak 29 farklı oyun ile 51 temsil vereceğimiz festivalimize gölge düşüremeyecektir. Zira Devlet Tiyatroları  her zaman olduğu gibi sanatını büyük bir iç disiplinle gerçekleştiren saygın bir cumhuriyet kurumudur.

Bu vesile ile Antalyalı tüm sanatseverlerimizi 17-27 Mayıs tarihleri arasında kentin 12 farklı mekanında gerçekleşecek festivalimize davet ediyor saygılarımızı sunuyoruz."