CHP'li belediyeler tel tel dökülüyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir ve 16 ilçe belediyesini kazanan CHP'li belediye başkanlarının 4 aylık uygulamaları sonucunda emekçileri mağdur ettiklerini söyledi.

Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, yaptığı açıklama "31 Mart yerel seçimlerinde Antalya'da Büyükşehir ve 16 ilçe belediyesini 'Bizim için emek kutsaldır ve en yüce değerdir. Emeğin-emekçinin hakkını en iyi şekilde vermek en temel görevimizdir' diyerek seçimi kazanan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin seçim öncesi memur ve sözleşmeli çalışanlara verdiği Kurban ve Ramazan bayramı ile yılbaşı ikramiyelerinin iptal edildiğini, yeni bir sözleşme imzalanmadığı öne sürdü. Memurların servis hakkı ve arazi tazminatının iptal edildiği Konyaaltı Belediyesi'nde memur ve sözleşmeli çalışanların kurban bayramı ikramiyesi ile 5 aylık SDS ücretlerinin ödenmediğini belirten Karakurt, işçilerin maaş ve ikramiyelerinin aylardır eksik ve gecikmeli ödendiğini ifade etti. Karakurt, ASAT'da da durumun aynı olduğunu belirtti.


MURATPAŞA'DA KADIN ELİYLE SKANDAL
Muratpaşa Belediyesi'nin 2014 yılında Tüm-Bel-Sen Antalya Şubesi ile imzaladığı sözleşmede yer alan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayılır-maddesinin hem de bir kadın sendika başkanının ortak imzasıyla iptal edildiğini aktaran Karakurt, belediyelerin festival, şenlik ve eğlenceden tasarruf etmez iken, emekçinin hakkına ve ekmeğine yönelik tasarrufa gitmeleri anlaşılması zor ve yaman bir çelişki olarak görüldüğünü açıkladı. Karakurt, “Çalışanların sendikal tercihlerine müdahale, mobbing, keyfiyet, liyakatsızlık ve insan hakları ihlallerinin hemen hemen her belediyede olağan hale gelen uygulamalar olarak görülmektedir" dedi.

Lider Haber 2024 08 21T205546.449
“KARŞINIZA DEĞİL, YANINIZA ALIN” TAVSİYESİ
Başkan İlhan Karakurt, "Belediye emekçileri ile karşı karşıya gelerek ve onların haklarını kısıtlayarak yaşadığınız mali sorunları çözmeniz mümkün değildir. Özellikle halkı ve belediye emekçilerini karşınıza değil, yanınıza alarak yaşadığınız malum zorlukları aşabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Çözüm olarak da merkezi hükümet tarafından belediyelere verilen ödenek ve gelir paylarının günün koşullarına ve ihtiyaçlara göre artırılması için mücadele etmekten başka bir çıkış yolu olmadığının sizler de farkındasınız. İşte bu konuda yürüteceğiniz hak, hukuk ve adalet mücadelesine her zaman destek vereceğimizi ve her adim yanınızda olacağımızı da bilmenizi isteriz" ifadelerine yer verdi.