CHP’Lİ BELEDİYELER HİZMETTEN H’ACİZ

CHP’li Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlık koltuğuna oturduğu Gazipaşa Belediyesi, ilçede emlak vergi borcu olan tüm vatandaşlara icra takibi başlattı. Uygulamanın doğru ve yerinde bir karar olduğunu savunan Başkan Yılmaz, hizmet yapabilmek için paraya ihtiyaçları olduğunu belirterek, borçluların peşini bırakmayacaklarını, gerekirse başka yollarla paralarını alacaklarını vurguladı.

GAZİPAŞA’DA ŞOK HACİZ KARARI

CHP’li Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın talimatıyla ilçede emlak vergi borcu olan vatandaşlarla ilgili, mağduriyet oluşturan bir uygulama hayata geçirildi. Borçluların araçları üzerinde yakalama kararı çıkartan CHP’li Yılmaz, uygulamadan bihaber onlarca vatandaşı mağdur etti. Kendilerine tebligat ulaşmayan vatandaşların araçları, şehir içinde ve şehir dışında trafik ekipleri tarafından uygulanan denetimlerle bağlandı.

“HİZMET İÇİN PARAYA İHTİYAÇ VAR”

Borçluların, araçları üzerinde yakalama kararı çıkarılan uygulamaya vatandaş tepki gösterse de, CHP’li Başkan Yılmaz uygulamanın doğru ve yerinde olduğunu savundu. Emlak vergi borcu olan vatandaşa bilgilendirme tebligatı gönderdiklerini iddia eden Başkan Yılmaz, “Hizmet yapabilmemiz için paraya ihtiyacımız var. Bunun içinde vergi geliri olsun, harç olsun bizim bunları takip edip, tahsil etmemiz gerekiyor. Bu bizim yasal görevimiz” diye konuştu.

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Borçluların peşini bırakmayacaklarını ve her yolu deneyerek vatandaştan paralarını alacaklarını söyleyen CHP’li Başkan Yılmaz, “Eğer vatandaşın arabası yoksa başka yollarla hesaplarına bloke koyarak ya da haciz işlemi başlatarak alacaklılarımızı alırız” diye konuştu.