CHP’Lİ BELEDİYELER DE DAĞILMANIN EŞİĞİNDE!

Ah benim güzel ülkem TÜRKİYE’M. Talihsiz bir dönemini daha yaşıyor. Türkiye’nin 100 Yılında ASRIN FELAKETİ sonrası yaşanan yıkım ile uğraşıyor KOCA ÇINAR.

Daha bir iki yıl öncesinde KORONAVİRÜS ile birçok canını dünya ile birlikte kaybeden benim güzel ülkem TÜRKİYE’M bu kez de ASRIN FELEKATİNDE kaybettiklerine ağlıyor.

ASRIN FELAKETİNDE neredeyse 7’den 70’e EL ELE vermişken birileri AYRIŞTIRMA derdine düşmüştü. Seçim tarihini bile MANİPÜLE ederek ACILARI bir kenara bırakmıştı.

Ta ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 MAYIS’TA seçim yapılacağını açıklaması ile 6’LI GANYAN MASASI harekete geçti. Sonra PAZILIN bir parçası ayrıldı.

Bir başka deyişle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak aday mutabakat metnine imza attıktan sonra yaptığı SERT açıklamalarla MASAYI DAĞITTI. 

Masa dağıtılırken Akşener’in İTTİFAK adayı olarak CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MANSUR YAVAŞ ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı EKREM İMAMOĞLU’nu önermesi ortalığı karıştırdı.

Ancak bu KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ misali önerinin hem YAVAŞ, hem de İMAMOĞLU tarafından reddedilmesi, bu kez başka bir KRİZİ gündeme getirdi.

Ankara’da 6’LI MASA dağılırken gözler CHP’li belediye MECLİSLERİNDEKİ İTTİFAKA çevrildi. Eğer MASAYA özenilir oradaki DAĞILMAYA bakılırsa zor bir haftaya giriliyor!

Şimdi, 2019 yerel seçimlerde İYİ Parti Antalya’da CHP’nin adayı MUHİTTİN BÖCEK’i desteklemişti. MİLLET İTTİFAKI mecliste çoğunluk sağlanmıştı.

Rakamlara baktığımızda CHP 38, AK Parti 33, İYİ Parti 17, MHP ise 14 meclis üyesine sahip. 6’LI MASA KRİZİ Antalya’ya yansıyacak olursa nur topu gibi bir KRİZİMİZ daha olacak.

Sadece bu mu? Asıl turpun büyüğü HEYBEDE. Başkan Muhittin Böcek, İYİ Parti’nin Aksu Belediye Başkan adayı DURMUŞ ALİ ARSLAN’ı Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı olarak atamıştı.

Daha sonra ARSLAN Genel Sekreter Yardımcısı olunca bu kez de yerine İYİ Partili İSMAİL OSKAY, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı olarak getirilmişti.

İş bu iki isimle kalmıyor. Mesela İYİ Parti kontenjanından EKDAĞ Başkanı olarak atanan HASAN GÖKÇE gibi siyasetçiler ve bürokratlar var. Hem de AKŞENER’e yakın isimler!

Peki KRİZ sadece bu mu? Başkan BÖCEK’in geçmişten gelen hukuku nedeniyle ‘MERAL ABLA’ dediği Meral Akşener’in makam odasına asılan FOTOĞRAFI!

Ya Büyükşehir Belediye Encümeni ne olacak? Orada iki İYİ PARTİLİ üye var. Buradakiler yeni bir AKSİYON alırlar mı? Burası da ayrı bir muamma. Her yer tel tel dökülecek gibi.

Bugün BÜYÜKŞEHİR’DE önemli bir gün önemli bir gün ve hafta başı. OPERASYON yapılacak mı, duvardaki FOTOĞRAF indirilecek mi, MECLİS ARİTMETİĞİ ne olacak sorularının yanıt bulacak.

Operasyonlar sadece BÜYÜKŞEHİR’de mi olacak derseniz? Sanmam. Bir örnek vereceğim. İYİ Partili Elmalı Belediyesi’nden. Başkan Halil Öztürk köşeye sıkışmış durumda!

Çünkü en güvendiği SAĞ KOLU Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li HASAN AYDIN! Bir başka deyişle SIRDAŞI! Genel Başkanı’nın yolunda giderse ne olur dersiniz?

İnanın 6’LI MASA KRİZİ’ni bile gölgede bırakacak bambaşka bir KRİZ ortaya çıkabilir. Veya tam aksi olur Başkan ÖZTÜRK ani bir dönüşle bekleneni yapıp CHP’ye geçiverir. 

Hadi ANTALYA’DA durum böyle. Ya ANKARA ve İSTANBUL’DA? Orada da durum buradakinden çok faklı gibi görünmüyor. Sosyal medyaya bakınca manzara böyle!

UNUTMA UNUTTURMA

Bazı olaylar ve yaşananlar var ki NE UNUTMAK ne de UNUTTURMAMAK mümkün değil. Bu ASRIN FELAKETİNDE kaybettiğimiz canlar kadar ADA ve YAĞIZ’ı kaybetmemiz gibi.

Birçoğumuzun belki gündeminde bile değil. Unutmuş olmasak bile gündemimizde yok. Ama Mahmut Yağız Balcı (18) ve Ada Kayahan’ın (17) duruşması geldi çattı yine.

Hani şu 22 Ekim 2022’de dershaneden çıktıktan sonra evlerine gitmek için elektrikli scootera binip Muhammed Can Gülmez yönetimindeki 07 BBS 63 plakalı otomobil çarpıp ÖLÜMÜNE neden olduğu İKİ FİDAN var ya işte onların duruşması YARIN.

Belki bu kadar yoğunluğun içinde araya kaynatılabilir ENDİŞEM var. Hem benim hem AİLELERİN. Çünkü bir tarafta 6’LI MASA diğer yanda ASRIN FELAKETİ!

Lakin BALCI ve KAYAHAN aileleri için öyle değil. ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR maalesef. İşte bunun için UNUTMAMALIYIZ UNUTTURMAMALIYIZ.

Yarın bu davaya duyarlı olan herkesi Antalya Adliyesi önüne veya 5. Ağır Ceza Mahkemesi salonunu bekliyoruz. Amaç DESTEK olabilmek.