CHP’Lİ BELEDİYEDE 'RANDEVULU' AYIP

Sevgili okurlar; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, iyi günde kötü günde vatandaşların yanında olmasıyla bilinen bir siyasetçidir. Kendisiyle Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı yaptığı 1990’lı yıllardan beri tanışırız. 1999 seçimlerinden 2019 seçimlerine kadar Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptı. Ardından da Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildi.

***

Bayramda, seyranda, düğünde dernekte, cenazede, özel günlerde insanların yanında olmaya çalışır. Ziyaretlerine gidemese bile ya bir çiçek gönderir ya da telefon açıp hallerini sorar. Gönüllerini alır.  Güler yüzlü sıcakkanlı biridir. Ya da öyle görünür. Fakat Böcek’in en sevilen meziyeti de budur.  

Nitekim Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkıp geçen depremde de bölgeye çok sayıda ekip gönderdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri yaptıkları kurtarma operasyonlarıyla çok güzel işlere imzalarını attılar. Kendileriyle gurur duyduk. Ancak; Başkan Böcek’in birlikte çalıştığı tüm ekipleri için aynı değerlendirmeleri yapamayacağım.

***

Geçenlerde Almanya’nın önde gelen basın kuruluşlarından Bild Gazetesi’nin Türkiye Temsilcisi değerli dostum Hamdi Gökbulut ziyaretime geldi. Gökbulut’un 93 yaşındaki babası Antalya’daki evinde tek başına yaşıyormuş.  Yaşlı adamcağızı yalnız bırakmamak için Hamdi Gökbulut Almanya ile Antalya arasında mekik dokuduğunu anlattı. Bu durumu geçenlerde bir gazeteci arkadaşımızla paylaşmış. Gazeteci arkadaşımız da Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerinden ve yaşlılarla  ilgili projelerinden bahsetmiş. Sonra da bu gazeteci arkadaşımız Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı’nı telefonla aramış. Hamdi Gökbulut için randevu almış.

***

Hamdi Gökbulut da sabah saat 9’da kalkıp belediyede ilgili daire başkanının makamına gitmiş.  Sekreteri daire başkanının 11’de geleceğini söylemiş. Nitekim saat 11’de makamına gelen daire başkanı sekreterin önünden geçerken karşılaştığı Hamdi Gökbulut’a selam dahi vermeden odasına girmiş. Kapatmış kapısını. Aradan 43 dakika geçmiş. “Buyur” eden yok. Hani bekleme sırası olsa neyse.

Hamdi Gökbulut bir vatandaş olarak saatlerce bekletilmesine sitem edip belediyeyi terk etmiş.  Yani Hamdi Gökbulut yaklaşık 3 saatini geçirdiği belediyede randevusu olduğu halde daire başkanı ile görüşemeden belediyeden ayrılmış. Hamdi Gökbulut belediyeden ayrıldıktan yarım saat kadar sonra telefonu çalmış. Arayan ilgili daire başkanının sekreteri.

***

 “Daire başkanımız sizinle görüşmek istiyor” demiş arayan kişi. Hamdi Gökbulut da bu aşamadan sonra görüşmeyi kabul etmemiş. Bu duruma incinen Hamdi Gökbulut, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşadıklarını anlatmak için geçmişte röportaj yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu’na söylemek için CHP Genel Merkezi’ni aramış. 

Telefona çıkan kişi, Hamdi Gökbulut’a “biz sizi arayalım” diyerek telefonu kapatmışlar. Bir gün sonra Hamdi Gökbulut’u CHP’nin yerel yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun cep telefonundan aramış. Hamdi Gökbulut’un yakınmalarını dinleyen Seyit Torun da durumu Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ileteceğini ve kendisini aratacağını söylemiş. Ancak o günden beri Hamdi Gökbulut’u ne arayan ne de soran olmuş. Bunları anlattı Hamdi Gökbulut ziyaretime geldiğinde.

***

Kendisi bildiğim kadarıyla koyu Atatürkçü ve CHP’li olan bir gazetecidir. Hatta seçimlerde,  kendi cebinden taksi tutarak seçmenlerin oy kullanması için çaba gösteren bir gazeteci olan Hamdi Gökbulut, belediyede gördüğü muamele karşısında çok üzüldüğünü söyledi. 

***

Sonra da  “93 yaşındaki babama belediyenin ne gibi faydası olabilir diye bilgi almak amacıyla randevulu gittiğim belediyede gördüğüm muamele karşısında hayal kırıklığına uğradım. Bir yaşlıya bile faydası olmayanlar iktidara gelse ülkeyi nasıl idare edecek” diye serzenişte bulundu. 

Koltuklar geçicidir… Samimi olun biraz.