CHP’Lİ BAYAR’DAN SEVİYESİZ' PAYLAŞIM

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Ümit Uysal ve beraberindeki yöneticiler hakkında İçişleri Bakanlığınca yürütülen FETÖ/PYD soruşturması hakkında Antalya Valiliğince yapılan açıklamayı, paylaştığı mesajla eleştiri yağmuruna tuttu. Bayar’ın karalama niteliğindeki bu açıklaması, “‘ön incelemesi’ devam eden soruşturmayı görmezden mi geliyor?” yorumlarına neden oldu

Son günlerde gündeme bomba gibi düşen konu Muratpaşa Belediye Başkanı ve beraberindeki eski yöneticilerde dahil bazı isimlerin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından yürütülen ve içerisinde FETÖ/PYD suçlamalarının da yer aldığı soruşturma oldu. Bu soruşturma kapsamında ortaya atılan FETÖ/PDY Terör Örgütü iddiaları doğrultusunda soruşturma yapıldığı ve bu soruşturma neticesinde ise ortaya atılan ‘soruşturma izni verilmemesi’ ve belediye yöneticilerinin aklandığı iddiaları olmuştu.

ANTALYA CHP’DEN VERYANSIN!

Konunun gündeme gelmesiyle beraber Antalya Valiliği devreye girerek konunun akıbeti hakkında bilgilendirici bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklama ile tüm çevrelerin kafasında oluşan soru işaretlerine açıklık getirilirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı ise Antalya Valiliğince yapılan bu açıklamaya karşı yazılı bir açıklama yaparak vatandaşların aydınlatıldığı ve konuya açıklık getirildiği Antalya Valiliği’nin açıklamasına tepki gösterdi. Anlamsız bir şekilde tamamen gündemi çarpıtmak ve soruşturmayı görmezden gelmek amacıyla yapıldığı bazı çevreler tarafından konuşulan bu açıklamayla beraber tüm gözler CHP Antalya İl Başkanlığı döndü.

VALİLİK MAKAMINA ÇİRKİN İFTİRA

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütü iddiaları doğrultusunda yürütülen soruşturma konusunda Antalya Valiliği’ni hedef gösteren açıklamada, “Ne yazık ki Antalya'mızda, devlet geleneğimizle bağdaşmayan tuhaf bir olay cereyan etmekte. Hem bizim hem de kamuoyu için belli makamların ağırlığıyla bağdaşmayacak bir durumla karşı karşıyayız. Bir siyasi partinin il başkanlığından mı yoksa gerçekten Antalya Valiliğinden mi yapıldığı pek belli olmayan bir açıklama Antalya Valiliği internet sitesinden yayınlandı. Oysa siyaseti Devlet görevlileri değil siyasetçiler yapmalıdır” denildi. Adeta Antalya Valiliği’ni hedef gösteren ve bir siyasi partinin uzantısı iftirasının atıldığı bu açıklama ile “CHP Antalya yönetimi son dönemde kendi yaptıkları uygunsuz davranışların üstünü örtmeye mi çalışıyor?” sorularını akıllara getirdi.

İL BAŞKANLIĞI KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR

İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:“2016 yılında İzmir’den bir meczup Antalya’ya bir dilekçe gönderir. Adliyelerde her dilekçenin işleme alınması doğaldır ve bu dilekçeye de bir soruşturma numarası verilir. Dilekçe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve bürokratlarını menfur FETÖ Terör Örgütü ile ilişkilendirilmekte, iftiralar sıralamaktadır. 2016 yılından beri Başsavcılık ve İçişleri Bakanlığı araştırmasını yapar. 4 yıldır defalarca müfettişler gelir gider ve sonuç olarak “hukuka aykırı bir eylem olmadığı, soruşturma izni verilmesine yer olmadığına” dair karar rapora bağlanır. İçişleri bakanlığı imzası ile karar Şubat 2020’de Başsavcılığa gönderilir. Birkaç basın kuruluşu bu yazıyı haber yapar. Bunun üzerine Sayın Valiliğimiz tez zamanda altını çize çize bir açıklama ile –verilen kararın “görevle” alakalı olduğu, bir aklanmanın söz konusu olmadığı ve iddialara ilişkin incelemenin devam ettiğini bildirir.” İl Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamanı bu bölümünde ise konuyla alakalı olarak özet geçildiği görülüyor. Yapılan bu açıklama ile Antalya Valiliği’nin yaptığı açıklamaya gönderme yapılırken aslında Valilik tarafından yapılan açıklamanın ise tamamen bilgilendirme niteliği taşıyan bir açıklamadan ibaret olduğu da CHP’nin açıklamasındaki geçen ifadelerden anlaşılıyor.

CHP’DEN ‘AK’ VURGUSU

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından açıklamanın son bölümünde ise Bakanlık tarafından yürütülen soruşturma dikkate alınmayarak bahsi geçen isimlerin ‘aklanmış’ olduğuna vurgu yapılıp, soruşturmanın dikkate alınmamasına işaret ediliyor. İddialar ilişkin incelemenin devam ettiği bu soruşturma hakkında CHP Antalya İl Başkanlığı açıklamasının sonuç kısmında şu ifadelere yer verdi:“Hakkında bir mahkeme kararı verilmemiş bütün insanlar zaten ‘Ak’tır ve ayrıca aklanmalarına gerek yoktur. Buna hukuk devletinde masumiyet karinesi denir. Her dilekçe ile başlatılan soruşturma dosyalarını uzun yıllar açık tutarak siyasi malzeme için kullanmak hiçbir etik kurala sığmaz. Yapılan ayıptır. Her kim ömrünü herkesin önünde yaşamış, Atatürkçü vatanseverleri menfur FETÖ Terör Örgütü ile birlikte anma çabası gösteriyorsa en hafif tabirle yanlış içindedir ve abesle iştigal etmektedir. Millete hizmet aracı olan siyaset, hukuksuz ayak oyunlarıyla sinsice değil, dürüstçe ve mertçe yapılmalıdır.”

Faruk ÇELİK