CHP’li başkanın hacizli odası bağışla yenilendi

Döşemealtı Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında, CHP’li belediye yönetiminin aldığı iki bağış kararı, şüpheleri de beraberinde getirdi. Başkan Menderes Dal’ın hacizli makam odası için bağışlanan 380 bin liralık mobilya ve iki otomobil bağışı, kafaları karıştırdı. Bağışın "şartlı" olarak kabul edilmesi, "Sadece bir hayır işi mi yoksa arka planda başka hesaplar mı dönüyor?" sorularını gündeme getirdi.

Döşemealtı Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısının en tartışmalı gündem maddesi, CHP’li Belediye Başkanı Menderes Dal’ın, göreve başladığı günlerde haciz edilen makam odası için yapılan mobilya bağışı oldu. Selveroğlu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bağışlanan 380 bin lira değerindeki mobilyalar, “haczi kabul edilmeyecek” ve “karşılık beklenmeyecek” şartlarla belediyeye teslim edildi. Oy birliğiyle alınan bu karara tepkiler yükselirken, söz konusu bağışın ardında siyasi veya ticari bir çıkar olup olmadığı sorgulanmaya başladı.


İşte o toplantıda alınan bazı kritik kararlar:

BAŞKANLIK MAKAMINA MOBİLYA BAĞIŞI

Gündemin 3. maddesinde, Selveroğlu Gıda San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılan önemli bir bağış görüşüldü. Şirket, 380 bin TL değerindeki bir mobilya takımı bağışladı. Bu takıma, makam masası, makam koltuğu, iki adet sehpa, bir adet üçlü koltuk ve sekiz adet tekli koltuk dahil oldu. Bağış, haczi kabul edilmeyecek şekilde ve başkanlık makamında kullanılmak üzere, ivasız ve şartlı olarak yapıldı. Meclis üyeleri, bu bağışı oy birliği ile kabul etti.


BELEDİYE ARAÇLARI İÇİN BAĞIŞ KARARI

Gündemin 4. maddesinde, iki önemli bağış daha görüşüldü. Pınarlar İnşaat Tic. San. A.Ş. tarafından bir adet 2024 model Renault Kongoo marka kamyonet ve Cam-Saş Cam İnşaat San. Tic. A.Ş. tarafından bir adet 2024 model Renault Megane marka otomobil bağışlandı. Bu araçların belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere kabul edilmesine karar verildi. Ayrıca, araçların tescil işlemleri için belediye başkanına yetki verilmesi de oy birliğiyle onaylandı.


BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ

Meclisin 5. gündem maddesinde ise belediyenin finansmanı ile ilgili önemli bir karar alındı. 2025 yılında, kamu veya özel bankalardan, kısım kısım veya tek seferde toplamda 124 milyon TL borçlanma yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesine karar verildi. Bu karar, AK Parti ve MHP gruplarının, emekli olan belediye personelinin emekli ikramiyelerinin ödenmesi şartıyla kabul oyu kullanmasıyla oy birliğiyle kabul edildi.


ASFALT VE İNŞAAT PROTOKOLÜ

Gündemin 6. maddesinde, Döşemealtı Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi arasında bir protokol yapılması kararlaştırıldı. Bu protokol, 2025 yılı içerisinde Döşemealtı Belediyesi'ne 1 ton aşınma asfaltı karşılığında 50 kg 50/70 bitüm ve 1,75 ton agrega verilmesi ile ilgiliydi. Belediye Başkan Yardımcısına, protokolün yapılabilmesi için yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ TARTIŞMASI

Meclisin en çok tartışılan gündem maddelerinden biri, Çıplaklı Mahallesindeki Döşemealtı Devlet Hastanesi çevresindeki parsellerin ticaret+konut alanı olarak düzenlenmesiyle ilgiliydi. CHP Grubu, bölgedeki çıkarları nedeniyle rapora karşı oy kullandı. AK Parti ve MHP Grubu, “Kamu menfaati açısından satış durumunun doğabileceği” endişesiyle ret oyu kullandı. Ancak yapılan oylama sonucunda, CHP Grubu'nun kabul oylarıyla, plan revizyonu oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 13. ile 17. maddeleri arasında, çeşitli mahallelerdeki park alanlarının ticaret alanına dönüştürülmesi, antik su kanallarının koruma alanlarına dahil edilmesi ve bazı imar adalarının “Ticaret Alanı” olarak düzenlenmesi gibi önemli imar planı değişikliklerine karar verildi.