CHP KURNAZ’ININ VUKUATNAMESİ

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, kabarık vukuat karnesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na küfürler eden Eşref Ural’a rozet taktıran, ilçe binası tadilatında yolsuzluk yaptığı iddia edilen ve CHP içindeki tacizlere ses çıkarmayan Kurnaz’ın, LGBT hayranlığı da eleştirilerin odağında oldu

Taciz-tecavüz skandalları ve parti içi sürtüşmelerle gündemden düşmeyen CHP’nin Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, kabarık vukuat karnesi ile bu kadarda olmaz dedirtti. Yerel siyasetin gündeminden düşmeyen ve her yaptığı hareketle bakışları üzerinde toplayan Kurnaz’ın, CHP tabanından tepkiler aldığı konuşuluyor. Öte yandan  İlçe başkanlığı binasındaki yolsuzluk iddiaları başta olmak üzere parti içi taciz iddiaları ve bunun gibi birçok olay karşısındaki tutumu ile tepkilerin odağı olan Kurnaz’ın vukuat karnesinin ise bir hayli kabarık olması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

YOLSUZLUK İDDİALARININ MERKEZİNDE

Birçok olayın içerisinde adı geçen ve söylemleri ile Antalya siyasetinin en çok konuşulan isimlerinden olan CHP Kepez İlçe Başkanı Kurnaz, İlçe Saymanı Ayşegül Küçükkara’nın, İl Başkanlığı’na verdiği dilekçe sonrası karışan CHP’de yolsuzluk iddialarının merkezinde olmuştu. İlçe saymanı tarafından verilen raporun ardından İl Başkanlığı’nın oluşturduğu komisyon raporunda, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın ilçe binasının tadilat yapımını, yönetim kurulu üyelerine bilgi vermeksizin usulsüz ve yönetmeliğe aykırı gerçekleştirdiği yer aldı. Raporda, ödemelerin birçoğunun naylon faturalarla gerçekleştirildiği ve 98 bin 760 TL’lik harcamanın 249 bin 909 TL olarak gösterildiği belirtildi. Yolsuzluk raporunda adı geçen İlçe Başkanı Kurnaz, raporu yalanlayarak, siyaseten zarar vermek için hedef alındığını söyledi. Öte yandan Kurnaz, parti içerisinde adının karıştığı bu yolsuzluk iddialarına bakmaksızın Kepez’de çok ciddi bir yoksulluğun hâkim olduğunu ifade etmişti.

TACİZ İDDİALARINA SES ÇIKARMADI

Yolsuzluk iddialarının merkezinde olan CHP İlçe Başkanı Kurnaz, bununla birlikte parti içerisindeki taciz iddialarında da sessizliğini koruyarak adeta 3 maymunu oynadı. Gündeme bomba gibi düşen Kepez CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Çorumlular Dernek Başkanı C.P.'nin, parti üyesi olan bir kadına zorla sarılıp, öptüğü iddiaları karşısında yaşanan taciz olayının ilçe başkanlığına bildirilmesine karşın hiçbir işlem yapılmadığı ileri sürülmüştü. Diğer bir olayda ise Kepez Belediyesi’nde görevli bir kadın personel, ateş ölçümü sırasında CHP Kepez Meclis Üyesi C.T.’nin kendisine “Ateşimin neden yüksek olduğunu sana burada gösterirdim ancak ortam müsait değil” dediğini söyledi. CHP’li C.T. ise “Sözlerim yanlış anlaşıldı” diyerek kendisini savundu. Bu iddia doğrultusunda ise savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, meclis üyesinin cinsel taciz suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtilmiş ve cezalandırılması talep edilmişti. Tüm bu süreç yaşanırken ise her zaman olayların merkezinde olmayı başaran Kurnaz, yine bir taciz iddiasında sessiz kalmayı tercih etmişti.

KURNAZ’IN LGBT SEVDASI!

Yolsuzluk iddialarının merkezinde olan ve parti içi taciz iddialarına sessiz kalan CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Kepez Belediyesi meclis toplantısında MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca'nın Boğaziçi Üniversitesi’nde LGBT’li öğrencilerin yaptıkları eylemler için, "LGBT'li sapıklar" suçlamasına da tepki göstermişti. Kurnaz, “Kepez Belediye Meclisi’nde MHP Grup Sözcüsü’nün Boğaziçi öğrencileriyle ilgili yaptığı ‘LGBT’li sapıklar’ suçlaması iktidarın oynadığı kirli oyunun en kirli yüzüdür" ifadelerini kullanarak “Gençlerimize yönelik bu iğrenç, bu saldırgan dili reddediyor ve Boğaziçi Üniversitesi’ndeki haklı tepkileri desteklediğimizi, sonuna kadar yanlarında olduğumuzu duyuruyoruz” demişti.

KURNAZ’IN EŞREF URAL HAYRANLIĞI

CHP’den 2014 yılında uluslararası güçler ve FETÖ ile iş birliği yapmakla suçlayarak olaylı şekilde istifa ederek AK Parti saflarına geçen ve burada da istediğini elde edemeyince tekrardan CHP saflarına dönen Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural’ın vukuat karnesi kabarık olan Kurnaz’ın himayesinde olması ise üzerinde durulması gereken bir diğer konu oldu. Daha önce CHP’yi "Yalan, dolan, lafazanlık, gıybet ve hamaset parti için kültürel etkinlik haline gelmiştir. CHP yalan makinelerinin, cahillerin, soytarıların, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı Bizans sarayına dönmüştür" diyerek yerden yere vuran ve partiden ayrılan Ural’ın geri dönüşünün CHP ilçe Başkanı Kurnaz'ın sayesinde olması ise tepkilere neden olmuştu. Ural, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik küfürler etmişti.

KURNAZ VE URAL EL ELE ANKARA’YA

Öte yandan CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz daha önce CHP İl Başkanı Nusret Bayar’dan habersiz bir şekilde 2014 yılında ağır hakaretler ederek CHP'den AK Parti'ye geçen ve ardından AK Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Kepez Belediye meclis üyeliğine getirilen Eşref Ural’ı, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturarak rozet taktırmıştı. Bu ikilinin Kılıçdaroğlu ziyareti ise olayın gerçekleştiği dönemde büyük tepki almış ve bununla beraber bu ziyaretin CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın bilgisi dışında gerçekleştiği söylentiler arasında yer almıştı.

SUÇU ÜSTLENMEMEKTE ÜSTÜNE YOK

Geçtiğimiz yıl kasım ayında koronavirüs hastalığı nedeniyle hastanede yaşam savaşı veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyarete gelen Kılıçdaroğlu, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz tarafından organize edildiği söylenen muhtarlar toplantısına katılmıştı. Muhtarların davet edildiği programda ise organizasyonun yanlış planlanması nedeniyle katılım az olmuştu. Katılımın bu denli yetersiz olduğundan yakındığı iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu'na ise "Kepez Belediye Başkanı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü baskı yaptı. O nedenle katılım azdı. Ama hepsinin selamı var" denilerek, katılım yetersizliği Tütüncü’nün üstüne yıkılmaya çalışıldığı iddia edilmişti. Kurnaz’ın yaptığı hata yüzünden Kılıçdaroğlu’nun boş sandalyelere konuşması ise tepki ile karşılanmıştı.

MAHSUM ALTAŞ