CHP İL YÖNETİMİ, BÖCEK’İ TACA ATTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANAP’tan CHP’ye geçtiğinden beri parti içinde bir türlü kabul görmedi. Yani kendisi CHP’liler tarafından içselleştirilemedi.

Zaman zaman bu hal parti içinde ayrışmalara bile neden oldu. Ta ki Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oluncaya kadarda devam etti.

Bu o dönemde kimi zaman ilçe belediye başkan adaylarının tespiti kimi zamanda meclis üyesi adaylarının tespitinde gün yüzüne çıktı. En canlı örneği ise Konyaaltı Belediye Başkan adayı belirleme süreci.

Konu detayları ile bilindiği için tekrara girmek istemiyorum. Ancak Sayın Böcek o dönemde İl Başkanı Ahmet Kumbul ile ters düştü. Kumbul gitti yerine Nusret Bayar seçildi ama tavır yine değişmedi.

Ya Böcek teşkilata karşı ya da teşkilat Böcek’e karşı. Bu yaşananlar Böcek’in koronavirüsten dolayı ölümle pençeleştiği günlerde bile hız kesmeyip koltuk kavgasına kadar gitti.

Başkan Böcek iyileşti, koronavirüs ve ecele çalım attı. Bu kez teşkilat birbirine girdi ve bu kez de Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın güdümünde bir yönetim göreve getirildi.

İl Başkanı olarak atanan Nuri Cengiz’in de yıldızı ne hikmetse! Başkan Böcek ile barışmadı. Sürekli didişme ve çekişmeler gizliden gizliye devam eti. Bu düne kadar böyleydi ama dün durum ayyuka çıktı.

CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in, soysal medya hesabından yaptığı paylayım ayrışmayı resmen belgeledi. Cengiz’in paylaşımı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in taca atıldığını resmen tescilledi.

Cengiz paylaşımında, “İl Başkan Yardımcılarımız ve Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’ın da katılımıyla, partimizin 98. Yılını tekrardan kutlamak için bir araya geldik. Yönetimimizle birlikte geçirmiş olduğumuz süreci değerlendirdik, önümüzdeki süreçle alakalı fikir alışverişinde bulunarak yol haritamızı belirledi” ifadelerini kullandı.

Yani bu cümleler Antalya CHP’nin yeni yol haritasında Böcek’in değil Uysal’ın takım kaptanı olacağını işaret ediyor. Acaba ben mi öyle anladım diyorum ama yorumlar aynen bu yönde.

Devamında Cengiz, “9 Eylül’de 98 yaşına giren partimizin kutlama etkinliklerinde emeğe geçen yol arkadaşlarıma, il yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca bu anlamlı buluşmada bizlere eşlik eden Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a da teşekkürlerimi iletiyorum. CHP çatısı altında biz; Cumhuriyet ile birlikte varlığını ve davasını kararlılıkla sürdürecek olan, sayısı milyonları bulan büyük bir aileyiz” diyor.

Benim bu ifadelerden anladığım kadarıyla; Böcek kutlamalara ya destek vermedi ya da başka bir şey olduğu için Uysal’a teşekkür edildi. Bununla Uysal yol arkadaşı Böcek değil. Hatta sayısı milyonları bulan CHP ailesinden değil.

Bu cümleleri ben değil CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve onun paylaşımına yorum yazan takipçileri, partilileri.

Ancak sıkı durun. Asıl mesele bu yazılan ve paylaşılan fotoğrafın anında sosyal medyadan kaldırılması. Demekki olası bir kavgaya CHP Genel Merkezi el koydu veya Cengiz sözlerinin arkasında duramadı, yada Böcek’in salvosundan korkup kaldırdı.

Yahu korkup kaldıracaktın, tükürdüğünü yalayacaktın niye bu paylaşımı yaptın diye adama sormazlar mı sayın atanmış başkan?

ÖVÜNÜLECEK TARAFIMIZ YOK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP yönetimine geçtiğinden beri tabiri caizse bu şehir adam gibi ne bir çalışma ne de bir yatırım gördü! Gördü diyen varsa buyursun bizi bilgilendirsin.

Ivır zıvır işlerle vakit geçiriliyor günler heba ediliyor. Açıkçası seçime kadar süre doldurma taktiği uygulanıyor. Yapılanlarla yapılmayanlar ortada.

İşte hal böyle olunca 77 projeden ipe sapa gelir olanları yapılmadığı için haklı olarak Başkan Muhittin Böcek’in övünecek bir çalışması yok. Bunu ben değil kendisi söylüyor. Nasıl mı?

City Mayors Foundation tarafından düzenlenen organizasyonda 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'nü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kazanmış.

Ve bizim başkan kendisinin övünülecek bir çalışması olmadığı için sosyal medyadan Ankara’nın ödülünü “Değerli Başkanımızı tebrik ediyorum” diyerek kutluyor. Yanına da alkış emojisi kullanıyor.

Vallahi bu noktada söylenecek bir söz bulamıyorum. Keşkeleri sevmem amma keşke bizimde Antalya olarak geçmişte Antalyaspor Atilla Vehbi Konuk Tesisleri için Almanya'da verilen German Design Award 2019 ödülü gibi.

Veya, 'Uluslararası İdeal Kent Ödülleri 2018' kapsamında Konyaaltı ‘Sahil Antalya Yaşam Parkı Projesi’ne verilen birincilik ödülü gibi ödüller alabilseydik diye hayıflanıyorum. Ama nerdeee. Övünülecek bir şeyimiz yoksa Mansur Başkan’ın başarısına sığınırsınız. Partinizde sizi böylelikle haklı olarak taca atar.

BRAVO KEPEZ BELEDİYESİ

Birçok konuda övgüyü hak eden Kepez Belediyesi, yine hem övgü hem de alkış alacak bir işe imza attı. Kepez, Antalyalı ünlü alimlerden biri olan Ahmet Hamdi Akseki adını Şafak Mahallesi’nde önemli ana arterleri birleştiren yola verdi.

Yayınladığı 70’den fazla eserle ilmi ve dini çalışmalara verdiği katkılardan dolayı önemli bir alim olan Akseki, 1947-1961 yılları arasında 3. Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapmıştı.

Yani bu çalışma ile Başkan Hakan Tütüncü önderliğindeki Kepez Belediyesi bize hem geçmişimizi hatırlattı hem de geçmişimize sahip çıktığını gösterdi.

Demek ki iş yaparsan övünülecek bir durumun oluyormuş. Bunun içinde övgüler ve alkışlar Kepez’e.