CHP İL BAŞKANI YALAN SÖYLEMİŞ!

Tıp dilinde ‘Mitomani (yalan söyleme hastalığı)’ olarak geçer. Politika ise yalan söyleme hastalığı resmen bir sanattır. Bunu kimisi çok iyi kullanır kimisi de kendini ele vererek.

Şimdi iki gün önce İP Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, eski Sağlık Müdürü Ünal Hülür’ün görevi bırakma gerekçesini bir ihaleye bağladı. Elde belge var mı? Yok.

Ardından önceki akşam saatlerinden de Millet İttifakı’nın büyük ortağı CHP’nin Antalya’daki atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz’den de buna benzer bir açıklama geldi.

Cengiz’in açıklamasında dikkat çeken bir ayrıntı daha vardı. O da, Hülür’ün istifasını Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun tehdidine bağlamasıydı.

Yani İP’li Tayfur, istifayı bir ihaleye bağlayıp AK Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın adını kullanarak intikam almak isterken CHP olayı kendine mal etmenin yoluna gitti.

Tekrar başa dönelim ve CHP’nin atanmış İl Başkanı Cengiz ile İP’in intikamcı Muratpaşa İlçe Başkanı Tayfur bakalım neler söylemiş?

Tayfur’a göre Çokal, Hülür’den, bir hastanenin yemek servisini ihaleye açmadan kendi yakınına vermesini istedi. Müdür Hülür bu isteğe olumsuz yanıt verince istifa süreci yaşandı.

Cengiz’e göre ise bu istifanın nedeni, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun devlet memurları ve bürokratlara “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, durun. Bu illegal sistemden elinizi çekin” çağrısı. Hatta Cengiz, bu davranışı için Hülür’e teşekkür edip sahip çıkıyor.

Bu iki başkanın söyledikleri doğru mu yoksa birer iddiamı? Yaptıkları siyaset mi yoksa başka bir şey mi? Buna alt satırları okuduktan sonra karar verin. Çünkü ben size olayın tarihsel dökümünü sıralayacağım.

Efendim, İP ve CHP’nin peş peşe açıklamaları ile sahip çıkmaya çalıştıkları eski Antalya Sağlık Müdürü Ünal Hülür, 7 Ekim 2021’de istifa ediyor. Bu karar 8 Ekim’de duyuluyor.

Peki Kemal Kılıçdaroğlu bürokratları uyaran hatta tehdit eden sosyal medya paylaşımını ne zaman yapıyor? Dikkat buyurun! 16 Ekim 2021’de. Yani Hülür’ün istifasından tam 9 gün sonra. 19 Ekim’de de TBMM’de tekrarlamış aynı açıklamayı. Yani 12 gün sonra!

CHP’nin atanmış İl Başkanı Cengiz, Hülür’ün istifası hakkında ne zaman açıklama yapıyor? Buna da dikkat buyurun! 30 Kasım 2021. Tamı tamına 1 ay 23 gün sonra!

Kış uykusuna yatmış CHP İl Başkanı, sert esen lodos ve İP’in iftirası ile uyanmış! Sonra da pastadan pay kapıp algı yaratmak için açıklama yapma gereği duymuş. Hem de yalan ile.

Ben size istifanın tarihsel kronolojik gelişmesini verdim. Kim ne zaman istifa etmiş kim hangi tarihte uyarı (tehdit) açıklaması yapmış kim de olayı CHP’ye mal edip yalan söylemiş.

Yazımın başında söylediğim gibi. Siyaset resmen bir yalan söyleme sanatı haline getirildiyse bunda CHP’nin atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz ve onun gibilerin katkısı büyüktür.

Bu arada İP Muratpaşa İlçe Başkanı Tayfur eğer intikam almak için böyle bir açıklama yapmadığını ve elinde belge olduğunu iddia ediyorsa ona da bu satırlarda yer veririm. Yoksa açıklaması iftiradan öte gitmez.

Bu konuda zaten Tuba Vural Çokal yargıya başvurmuş. Her şey orada açığa çıkacaktır.

SITMAYA RAZI OLUN

Döşemealtı ilçesinde bir süreden beri emlak vergisi konusunda hayli sıkıntılar yaşanıyor. Kimileri belediyenin geriye dönük haksız vergi istediğini söylüyor kimileri başka iddiaları ortaya atıyor.

Dün Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, sosyal medya hesabından videolu anlatım ile olayı anlatmaya çalışmış. Niçin geriye dönük vergi borcu çıkarıldığını tek tek anlatmış.

Anlatırken 2019 yılında bazı belediyelerde yapılan Sayıştay denetimi nedeniyle bu olayın gündeme geldiğini belirtiyor sayın Genç. İlçede ev sahibi olanların bina sınıflarını yanlış beyan ettiklerinin ortaya çıktığını vurguluyor.

Hatta 10 yıl geriye dönük tahsilat yapmaları gerekirken 2014 yılını milat aldıklarını vurguluyor. İddialara cevap veriyor.

Yahu Sayın Genç, 2019 yılında bu tespit yapılmış ama siz yine 2 yıl hiç sesinizi çıkarmamışınız. “Pandemide bunu yapamazdık” diyorsunuz. Hatta 5 yıl öncesini zaman aşımı olarak gösterdiğini anlatarak devleti zarara uğratmış olmuyor musunuz? Siz görevini zamanında yapmamış olmuyor musunuz?

Madem pandemi döneminde halkı düşündüğünüzü söylüyorsunuz, Sayıştay 2019 yılında bu tespiti yaptığına göre, 2021 Nisan ayında çıkarılan vergi affından halkı niye yararlandırmadınız?

Bir de vatandaşın beyanını esas alıp yanlış beyan yapılmasına göz yumanlar hakkında acaba bir işlem yaptınız mı? Bu sorulara daha çok ekleme yapılabilir.

Kanun gereği yanlış veya eksik beyanlarla ilgili vergileri almak kanunen hakkınız. Buna diyecek bir şeyimiz yok. Ancak niye bu kadar zaman geçirdiniz onu anlamakta güçlük çekiliyor o kadar.

Fakat Başkan Genç, Döşemealtılıların vergi ziyaına sebebiyet verdiklerini, 2014 yılını milat alarak bu cezadan kurtardıklarını söylemeyi ihmal etmiyor. Yani “Kıyak yaptık” diyor.

Yetmiyor. Bunun üzerine bir televizyon kanalında zeybek oynuyor. Haydaaaa…. “İster öde ister ödeme” misali. Umurunda mı dünya?

Lafın özü; Turgay Genç, yaptığı açıklama ile Döşemeatılılara ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor!