CHP Gazipaşa’da temayül polemiği

CHP Gazipaşa’da 8 belediye başkan aday adayı, yerel seçimlerde ilçe belediye başkanlığına aday olacak kişinin ‘Üye Bazlı Temayül Yoklaması’ yapılarak belirlenmesi hususunda ortak görüş beyan etti. Alınan ortak kararın altına yerel seçimlerde yeniden aday olmak isteyen mevcut Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın imza atmaması ise tepkilere neden oldu.

Önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Gazipaşa Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday adayı olan 8 isim ortak karar alarak, yerel seçimlerde ilçe belediye başkanlığına aday olacak kişinin ‘Üye Bazlı Temayül Yoklaması’ yapılarak belirlenmesi hususunda görüş beyan etti.


Hazırlanan metnin altına aday adaylığı başvurusu yapan Yavuz Çelik, Deniz Özdemir, Ali Haydar Dikmen, Murat Özçelik, Ali Kızılateş, Cemburak Özgenç, Turan Gülcan, Oya Çalık Başeğmez imza atarken adaylığı yeniden gündem olan mevcut ilçe belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın imza atmaması dikkat çekti. Yılmaz’ın ortak bildiriye imza atmaması ‘atama yoluyla belediye başkanlığı adaylığına gösterilecek’ yorumlarına neden oldu. 



“ADAYI ÜYELER BELİRLEMELİ”

CHP Gazipaşa Belediye Başkanlığı’na talip olan 8 aday adayının ortak hazırladığı ve “Partimizin belediye başkan adayını Gazipaşa CHP Üyeleri belirlemelidir!” denilen bildiride şu ifadeler kullanıldı: 

“Bizler aşağıda imzaları bulunan Gazipaşa Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayları olarak bu metni hepimizin ortak görüşü doğrultusunda imza altına aldığımızı beyan ederiz.  2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday belirleme yöntemi olarak gerek CHP Gazipaşa üyeleriyle gerekse de halkla sahada yüz yüze yaptığımız çalışmalar sonucunda, kayıtlı CHP üyeleriyle önseçim yapılmasının en sağlıklı ve en doğru aday belirleme yöntemi olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. CHP Gazipaşa İlçe Yönetim Kurulumuzun 22.11.2023 tarihinde ‘oy birliğiyle’ almış olduğu belediye başkan adaylığı belirleme yöntemi olarak "Üye Bazlı Temayül Yoklaması" yapılması yönündeki kararına aynen katılmaktayız. CHP Gazipaşa ilçe Başkanlığımıza, Antalya İl Başkanlığımıza ve Genel Merkezimize saygılarımızla arz ederiz.”