CHP GAZİPAŞA’DA 'İMZA' SAVAŞLARI

CHP’li delegelerin Gazipaşa’da olağanüstü kongre kararı alınması için başlattığı imza kampanyası hakkında konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, “Kongre üyelerine imza verin ya da vermeyin diye yorum yapamam. Ancak benim emrimde çalışanlar, bu süreçte taraf olamazlar” diyerek, belediye işçilerinin seçme ve seçilme hakkına ambargo uyguladı.

 

Gazipaşa’da, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) delegelerin olağanüstü kongre kararı alınması için başlattığı imza kampanyası, CHP’nin geniş çaplı toplantı yapmasına neden oldu. Parti yöneticileri ve CHP’li delegeleri bir araya getiren toplantı, Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Parti içinde yaşanan sorunların ele alındığı toplantı, basına kapalı olarak yapıldı. Partide yaşanan olaylarla ilgisinin olmadığını her ortamda dile getiren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın, toplantıya katılıp, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir’den daha fazla söz alması partilileri şaşırttı.

BELEDİYEDE ÇALIŞAN DELEGELERE İMZA AMBARGOSU

CHP’de parti içi muhalefetin oluşmasında öncülük ettiği iddia edilen Yılmaz’ın, Gazipaşa Belediyesi’nde çalışan CHP’li delegeler hakkında söyledikleri ise şaşkınlık yarattı. CHP’de, olağanüstü kongre kararı alınması için başlatılan imza kampanyasına, belediyede çalışan CHP’li delegelerin katılmaması yönünde bir açıklamada bulunan Yılmaz, “Ben, kongre üyelerine imza verin ya da vermeyin diye yorum yapamam. Ancak benim emrimde çalışanlar, bu süreçte taraf olamazlar” dedi. Yılmaz’ın bu sözleri üzerine söz alan bir partili, “Burada tarafsızlığı anlayamadık. İmza vererek mi tarafsız olunuyor, imza vermeyerek mi? Bunu açıklamanızı istiyorum” dedi. Başkan Yılmaz ise, partilinin sorusuna cevap vermedi.

YILMAZ ŞAŞIRTTI

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın, CHP’li delegelerin Gazipaşa’da olağanüstü kongre kararı alınması için başlattığı imza kampanyasıyla ilgili söylediği sözler ve tutumu, parti içinde tartışmalara neden oldu. Başkan Yılmaz’ın tutumunun, kişisel hak ve özgürlükleri her zaman önde tutan, seçme ve seçilme hakkına önem veren, demokrasi ve insan haklarını her ortamda savunan CHP’ye yakışmadığını belirten partililer, belediye işçilerinin herkes gibi özgür olduğunu söylediler.

70’E YAKIN İMZA ATILDI

CHP’li delegeler tarafından başlatılan imza kampanyasında yüzde 51 çoğunluk sağlanırsa CHP Gazipaşa İlçe Örgütü, olağan üstü kongre kararı almak zorunda kalacak. Pazartesi günü başlatılan ve Gazipaşa Noteri’nde devam eden imza kampanyasına 70’e yakın CHP’li delegenin imza attığı öğrenildi. 178 delegesi bulunan CHP’de, tüzük gereği yönetimde bulunan 15 kişi imza kampanyasına katılamıyor. CHP’li 3 delegenin vefat ettiği Gazipaşa’da, olağan üstü kongre kararının alınması için, imza verme hakkı bulunan 160 delegeden 81’inin imzası yeterli olacak.

HABER MERKEZİ