CHP GAZİPAŞA’DA ‘GÜVEN’ DEPREMİ

Parti içi muhalefet sorunuyla kaynayan CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’nde önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye Başkanı Yılmaz’a yakınlığı ile bilinen parti yöneticileri tarafından istifaya zorlanan Başkan Ömer Güven, istifa kararı aldı. Güven’le birlikte parti yönetiminde bulunan 3 kişi yarın istifasını sunacak.

BAŞKAN GÜVEN’E İSTİFA BASKISI

CHP Gazipaşa İlçe Örgütü, parti içi muhalefet sorunuyla kaynıyor. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a yakınlığı ile bilinen ve CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’e muhalif olan bazı yöneticilerin, Başkan Güven’i istifaya zorladığı, aynı kişilerin CHP’nin atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Antalya’ya giden ekibin, İl Başkanı Cengiz’e, Ömer Güven’in görevden alınması yönünde talepte bulunduğu ileri sürüldü.

VURAL GÖRGÜLÜ’YLE SIKI MARKAJ

Güven’in görevi bırakması için baskılarını yoğunlaştıran muhalif grubun geçtiğimiz yıl istifa kararı aldığı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ısrarları sonucu istifa kararından vazgeçtikleri ortaya çıktı. Öte yandan, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz öncülüğünde hareket eden parti içi muhalif grubun, CHP Gazipaşa eski İlçe Başkanı Vural Görgülü’yle sıkı markaj içinde oldukları ileri sürüldü. CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, yaşanan gelişmelerin ardından radikal bir karar aldı.

3 İSİM YARIN İSTİFA EDİYOR

Parti içi muhalefetten dolayı yıpranan Güven, istifa edeceğini söyledi. Başkan Güven’le birlikte; parti yönetiminde bulunan CHP Gazipaşa Kadın Kolları eski ilçe başkanı Huriye Tunç ve Selma Taşdemir gibi isimlerin, bugün istifa edecekleri öğrenildi. Başkan Ömer Güven’e yakınlığı ile bilinen diğer yöneticiler ise, partideki duruma göre hareket edecekler.

HABER MERKEZİ