CHP’den Hasan Şahin’e ihraç istemi

CHP MYK, 31 Mart Yerel Seçimlerinde parti genel merkezinin belediye meclis üyesi aday listesinde değişiklik yaptığı için görevden alınan CHP Muratpaşa eski İlçe Başkanı Hasan Şahin hakkında başlatılan disiplin dosyaları için kararını verdi.

Şahin’in dosyası, kesin ihraç istemiyle CHP Antalya İl Başkanlığı’na gönderildi. İhraç dosyasının kısa süre içerisinde disiplin kuruluna sevk edilmesi ve karara bağlanması bekleniliyor.


CHP İl Disiplin Kurulunun kararı 'ihraç' yönünde olursa Hasan Şahin, konuyu yargıya taşıyacak. Yerel seçimler öncesi CHP’nin başkan adaylarını tanıtmak için Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lider Gazete’ye yaptığı özel açıklamada liste krizine ilişkin açıklama yapmıştı. Özel, Hasan Şahin’in görevden alınması hakkında, “O görevinin ve partinin gereği olmayan bir iş yapmış ve listeyi değiştirmiş. Büyük bir parti suçu... Görevden alındı. İhraç edilmek üzere Yüksek Disiplin Kurulu’na verildi. Bu bir partilinin yapabileceği bir şey değil. Adayı beğenirsin beğenmezsin senin istediğin isim belediye meclis üyeliğinde yok diye değiştiremezsin. Bunun kabul edilebilir yanı yok. Bundan sonra partimizde yer almayacak” ifadelerine yer vermişti.