CHP'DEN CHP'YE 'YOLSUZLUK' TOKADI

Taciz-tecavüz ve yolsuzluk skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP'de, yine bir skandal patladı. CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından hazırlanan komisyon raporunda, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın yolsuzluk yaptığı ileri sürüldü. Raporu yalanlayan Başkan Kurnaz, komisyondan henüz sonuç çıkmadığını ifade ederek, siyaseten zarar vermek için hedef alındığını savundu.

Taciz-tecavüz skandalları ve parti içi sürtüşmelerle gündemden düşmeyen CHP’nin bu kez yolsuzluk olaylarında adı geçti. CHP Kepez İlçe Saymanı Ayşegül Küçükkara’nın, İl Başkanlığı’na verdiği dilekçe sonrası karışan CHP’de sular durulmuyor. İlçe saymanı tarafından verilen raporun ardından İl Başkanlığı’nın oluşturduğu komisyon raporunda, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın ilçe binasının tadilat yapımını, yönetim kurulu üyelerine bilgi vermeksizin usulsüz ve yönetmeliğe aykırı gerçekleştirdiği yer aldı. Raporda, ödemelerin birçoğunun naylon faturalarla gerçekleştirildiği ve 98 bin 760 TL’lik harcamanın 249 bin 909 TL olarak gösterildiği belirtildi. Yolsuzluk raporunda adı geçen İlçe Başkanı Kurnaz, raporu yalanlayarak, siyaseten zarar vermek için hedef alındığını söyledi.

KOMİSYON, YOLSUZLUĞU RAPOR ETTİ

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kurulan komisyonun yaptığı incelemelerin ardından oluşturulan raporda, ilçe binasının yenilenmesi için yapılan harcama ile defter kayıtlarında yer alan fatura tutarının birbiriyle uyuşmadığı gerçeği ortaya çıktı. Raporda tadilat için 98 Bin 760 TL'lik bir harcama söz konusuyken usulsüz yollar ile 249 bin 909 TL’lik harcama yapıldığı tespit edildi. Raporda 151 bin 148 TL'nin nereye harcandığı bilinmediği belirtilirken, ‘faturalar üzerinde ciddi şaibeler ve usulsüzlükler olduğu açıkça bellidir’ ibaresi dikkatlerden kaçmadı.

“ZAN ALTINDA KALMAKTAN KORKTUM”

Yapılan harcamalar ile ilgili faturaları incelemek üzere CHP İl Başkanlığı’na dilekçe veren CHP Kepez İlçe Saymanı Ayşegül Küçükkara’nın komisyon tarafından bir rapor çıktığını ancak içeriğini bilmediğini belirtti. Küçükkara, “İlçe binası tadilata girdikten sonra İl Başkanlığı’na defterleri istediğimi ancak henüz elime ulaşmadığını, tadilat için yapılan alışverişlerden bilgim olmadığını belirttiğim bir dilekçe verdim. Bu işlemler benim sorumluluğumda. Beni korkutan da bu oldu. Büyük bir zan altında kalırsam bunun altından kalkamam diye böyle bir dilekçe verme gereği duydum. Ancak sonraki süreçten haberim yok. İl Başkanlığı bir komisyon kurmuş. Defterleri ben teslim ettim onlar da incelemeye aldı. Bir rapor çıktığını söylediler ama ne olduğu hakkında bilgim yok. Ben üstüme düşeni yaptım” dedi.

İLÇE BAŞKANI TAVIR KOYDU

Sayman olarak sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Ayşegül Küçükkara’nın kendisine ne ilçeden ne de il başkanlığından herhangi bir açıklama yapılmadığını da dile getirdi. Dilekçenin ardından İlçe Başkanı’nın kendisine tavır aldığını da sözlerine ekleyen Küçükkara, “ İlçe Başkanı açıklamalarını İl Başkanlığı’na yapmış. Benim bir bilgim yok. Defterlerin neden geç verildiği hakkında da hiçbir fikrim yok. ‘Depoda bir yerde bırakıldı. Orada bulmamız zor oldu’ denildi. Dilekçeden sonra İlçe Başkanı Önder Kurnaz bana tavır sergiledi. Ben gönül rahatlığıyla söylüyorum. Dilekçe verdiğimi de herkes biliyor” diye konuştu.

BAŞKAN RAPORU YALANLADI

Raporun gerçekleri yansıtmadığını söyleyen CHP İlçe Önder Kurnaz ise, henüz komisyonun toplanmadığını belirterek, “Öyle bir rapor yok. İmzalı da değil. Yani komisyonun toplandığı ve henüz karar aldığı bir durum yok.  Siyaseten bize zarar veremedikleri için buna benzer yollara başvuruyorlar. Antalya’da beni herkes çok iyi tanır. Ben ticaret odasında müteahhitler grubunda meclis üyesiyim. Bu bahsedilen parayla ilgili komisyondaki, il başkanlığındaki arkadaşlarımız, il başkanımız bu konuda bir sıkıntı olmadığını belirttiler. Art niyetli davrandıkları için böyle bir şey yapıyorlar. Şu an saymanlık defteri de bu arkadaşımızda. Saymanlık defteri ilçe başkanlıklarında durur. İlçe saymanı, ‘Getirmiyorlar, vermiyorlar’ dedi. Ancak şu an ilçe saymanlık defteri saymanda. Bizi kamuoyunda sorgulama noktasına taşımaya çalışıyorlar ama tutmuyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İlçe Başkanı Önder Kurnaz, İl Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyonun bugün saat 17.00’de toplanacağını belirtti.

BAKİYE VAR PARA YOK

Yolsuzluğun kalem kalem yazıldığı raporda, “Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’a faturaların sorulduğu ve cevap olarak bazen harcamaları kendisinin yaptığı, partiden alacaklı olduğunu söyledi. İnşaat başladığında bankadan para çektiklerini ve işçilere malzeme bedeli olarak ödeme yapıldığını karşılığında gider pusulası veya tutanak tanzim ettiğini ancak parti içi sürtüşmeden dolayı bu harcamalara fatura aldığı ve bunların tarihinin ileri bir tarih olması sebebiyle kasada para bakiyesinin görüldüğünü ancak gerçekte olmadığını söyledi” bilgileri yer aldı.

“USULSÜZLÜK OLDUĞU AÇIKÇA BELLİ”

Faturalarda 151 bin 148 TL’lik açık olduğu belirtilen raporun devamında yer alan bilgiler ise şu şekilde:

“Görebildiğimiz kadarıyla toplam harcama 98 bin 760 TL’dir. Yapılan harcama tutarı ise 249 bin 909 TL’dir. Geriye kalan 151 bin 148 TL nereye ve nasıl harcanmıştır? Kepez ilçemizde yapılan inşaat imalat işleriyle ilgili bir komisyon kurulmamış, yapılan işlerin hangi firmalara hangi şartlarda verildiği herhangi bir ilçe yöneticisiyle paylaşılmamış hatta bu bağlamda ilçe saymanına defter ve faturalar çok uzun süre teslim edilmemiştir. Yapılan inşaat imalat işlerinin ne kadarının aynı yardımlar (belediyelerimiz tarafından) yaptırıldığı açıklanmamış, hatta bu konudan hiç bahsedilmemiştir. Oysa ilçe içerisinde ufak bir araştırmayla hangi işlerin ne şekilde yaptırıldığı kolaylıkla ortaya çıkartılabilir. Kesilen faturaların hiçbirinin ödemesi vergi usul kanununun ilgili hükümlerine göre yapılmamış, ne şekilde ödendiği belli değildir. Dökümleri verilen faturalar üzerinde ciddi şaibeler ve usulsüzlükler olduğu açıkça bellidir.”

EŞREF URAL VAKASI

Öte yandan CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz daha önce CHP İl Başkanı Nusret Bayar’dan habersiz bir şekilde 2014 yılında ağır hakaretler ederek CHP'den AK Parti'ye geçen ve ardından AK Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Kepez belediye meclis üyeliğine getirilen Eşref Ural’ı, Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla buluşturarak rozet taktırmıştı.

BAYAR’I TAKAN YOK

Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın, İl Başkanı Bayar’dan habersiz yaptığı işlerin haddi hesabı yok. Daha önce de koronavirüs hastalığı nedeniyle hastanede yaşam savaşı veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyarete gelen Kılıçdaroğlu’nu Kepez’deki muhtarlarla buluşturmuştu. Kurnaz’ın Bayar’ı hiçe sayan davranışları, CHP içindeki liyakatsizliği ortaya koyuyor.

FARUK ÇELİK, MAHSUM ALTAŞ