CHP'DEKİ SENARYOLAR

Eskiden ne kadar fazla aday adayı olsa bile aday isimleri çok daha erken açıklanır ve adaylar çalışmalara çok daha erken başlardı. Şimdi ise ayıp olmasa listeler seçim kuruluna verilirken açıklanacak.

***

Bu durumu da bazıları "adayımız yıpranmasın" bazıları aday adayları arasında ikilik çıkmasın türünden açıklamaya çalışıyor. Ancak bilinen bir gerçek te var ki o da kum saatinin hızla geriye doğru aktığı.

***

Belki "artık sosyal medya da var nasıl olsa seçmene çabuk ulaşabiliriz" düşüncesi de bu durumda etkili olabilir ancak vatandaşın adayı birebir görüp konuşması sonuç açısından daha etkilidir.

***

Evet bazı partiler bu süreci böyle açıklayabilir ama bazılarının yaptığının ise açıkçası izahı pek mümkün gözükmüyor. Mesela ülkemizin ana muhalefet partisi konumundaki CHP.

***

Parti Meclis toplantısı yapılamaz, MYK yapılamaz hatta açıklanan adaylarla ilgili kazanlar kaldırılmadan başlanır. Adeta tam bir yangın yeri misali. Örneğin şehrimiz Antalya için konuşmak gerekirse her gün her saat yeni bir senaryo yazılıyor.

***

Özellikle Büyükşehir adaylığı için şimdiye kadar yazılan senaryoları toplasak neredeyse kitap olur. Bir gün Muhittin Böcek, bir başka gün Ümit Uysal bir başka gün başka isim.

***

Örneğin mevcut Başkan Muhittin Böcek aday olarak açıklanacak olursa Muratpaşa'ya kim olacak? Ümit Uysal yerinde kalacak mı? Davut Çetin Muratpaşa olursa kesin aday Böcek olacak veyahut Önder Kurnaz Kepez'den Muratpaşa'ya kaydırılırsa (ki böyle bir ihtimal hala var) Ümit Uysal kesin Büyükşehir adayı olarak açıklanacak gibi.

***

Son senaryoda ise Mehmet Hacıarifoğlu Muratapaşa adayı olacak Ümit Uysal ise Büyükşehir. Tabi ki tüm bunları cevabı bir kaç güne kadar alınacak. Hatta pazartesi açıklanma ihtimali çok yüksek. Son senaryoda ise Pazartesi günü Muhittin Böcek Büyükşehir Davut Çetin ise Muratpaşa adayı olarak açıklanması bekleniyor.

***

Aslında bu senaryoları üreten, yazan, dillendiren aday adaylarının taraftarları. Peki vatandaş ne diyor ona bakan var mı? Vatandaş da diyor ki "bize yalan söylemeyen, bizi aldatmayan söz verdiği projeleri yalan isimler aday olsun da şahısların bir önemi yok. Çünkü biz hizmet bekliyoruz. Boş vaatlere,  süslü sözlere karnımız tok"

***

Peki haksız mı vatandaş? Elbette haklı. Çünkü sadece şehrimizde değil ülke geneline baktığımızda CHP'li belediyelerin akılda kalan projesinin olmaması en büyük handikap olarak görülüyor.