CHP’DEKİ ‘SANSÜR’ İSTİFAYLA SONLANDI

Alanya Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyesi Yılmaz Bağışlar, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa gerekçelerini Lider Gazete’ye anlatan Bağışlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çok fazla hizmet eksikliğinin bulunduğunu ve bu eksiklikleri dile getirmek istediğinde konuşturulmadığını açıkladı.

CHP Alanya’da yaprak dökümü başladı. Alanya Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyesi Yılmaz Bağışlar, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadaki paylaşımlarıyla olay olmuştu. İlk paylaşımında parti ve meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirten Bağışlar, daha sonra sadece partiden istifa ettiğini dile getirmişti. Bu olay üzerine CHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Sipahioğlu da istifayı kabul ettiğini belirtti ve Bağışlar’ın parti ile bağlarının koptuğunu açıkladı. CHP Alanya İlçe Teşkilatı Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, Lider Gazete’ye istifa gerekçelerini anlattı. Bağışlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çok fazla hizmet eksikliğinin bulunduğunu ve bu eksiklikleri dile getirmek istediğinde konuşturulmadığını açıkladı.

‘İSTİFA ET’ BASKISI

İstifa gerekçelerinde birden fazla sebep olduğunu bildiren Bağışlar, “Gece vakti beni CHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Sipahioğlu aradı. Gökhan Sipahioğlu bana, “İstifa edeceksen et” diyerek bir baskı uyguladı. Bende istifa ediyorum dedim ve gönderdim. Sonra ıslak imzalı istifamı istediler, onu da gönderdim. Birkaç tane olaylar üst üste geldi. Gökhan Sipahioğlu’nun beni araması sonucu ben istifamı gönderdim, sanki ben bir gece vakti kafama esmiş de istifa etmişim gibi algılandı. Birkaç tane olaylar üst üste geldi. Birincisi, özellikle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya ile alakalı hizmetleri noktasında bazı eksikliklerini vatandaştan direkt olarak ben duyuyorum. Yukarıdakiler duymuyor olabilir, ben duyuyorum. Bu eksiklikleri dile getirdiğimde hemen susturuluyorum” dedi.

“KOORDİNASYONSUZLUĞA ŞAHİDİM”

Büyükşehir amirleriyle gerçekleştirilen toplantıda sorunların konuşulmamasından dolayı istifa ettiğini belirten Bağışlar, “Ben Mahmutlar’dan seçildim, 50 bin nüfuslu bir yer ve ciddi anlamda hizmet bekleyen bir bölge. Büyükşehir’in bazı hizmetlerinde koordinasyonsuzluk olduğuna birebir şahit oluyorum. Çarşamba günü büyükşehir amirleri ve ilçe başkanlarının katıldığı bir toplantı yaptık. Sorunları 15 maddede yazdım. Bir tanesini bile dile getiremedim, konuşturmuyorlar. Hizmet noktasında aksaklık var, sorunu bulmuşuz, tespit etmişiz, üzerine konuşamıyoruz. Yorum yapamıyoruz” diye konuştu.