CHP'DE YENİ BAŞKAN SAVAŞI

9 Şubat 2020 tarihinde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın desteğiyle CHP İl Başkanı olan Nusret Bayar, sorumsuz davranışlarından ve Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ile olan sorunlarından dolayı görevden alınmıştı. Yeni İl Başkanı’nı bugün seçecek olan CHP’de İl Sekreteri Nuri Cengiz ile Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Buğra Özçelik, öne çıkıyor.

Faruk ÇELİK - Mahsum ALTAŞ

Buğra Özçelik 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzun bir süre Ümit Uysal ile çalışmıştı. Bu yakınlık Ümit Uysal’ın CHP Antalya Teşkilatı’ndaki etkinliğini ortaya koyuyor. Yeni Başkan seçiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in nasıl bir etkisi olacağı ise merak konusu oldu. Bu olayların ardında CHP’de yeni savaşların ortaya çıkması bekleniyor.

9 Şubat 2020 tarihinde Ahmet Kumbul ile girdiği yarışı kazanan Nusret Bayar, CHP Antalya’nın başına geçmişti. Göreve geldiği günden beri yaptıklarıyla gündemden düşmeyen Bayar, CHP MYK Toplantısı’nın ardından parti ilkelerine aykırı davrandığı için görevden alınmıştı. Bayar’ın yaptığı sorumsuz davranışlar ve Büyükşehir Belediyesi’nde koltuk savaşlarının içinde olması gündemden hiç düşmedi. Lider Gazete ilk günden beri Bayar’ın HDP ile olan yakınlığı ve kurduğu korku imparatorluğunu kamuoyuna duyurmuştu. Haberlerimizden sonra CHP Genel Merkezi Bayar’ın fişini çekti.

UYSAL’IN ANTALYA’DAKİ ETKİSİ

Bilindiği üzere Nusret Bayar, CHP Antalya İl Başkanlığı seçimlerinden önce Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın tam desteğini almıştı. Hatta iddialara göre Bayar’ın yönetim kurulu listesini bile Başkan Uysal belirlemişti. Görevden alınan Bayar’a desteğini çeken Uysal’ın yeni hamlesi ortaya çıktı. Yine kendisine yakın birinin başkan olmasını isteyen Uysal’ın atacağı hamleler şimdiden merak konusu oldu.

ÖZÇELİK’İN UYSAL İLE YAKINLIĞI

Yönetim kurulunda bulunan Seçim İşleri’nden sorumlu Buğra Özçelik ve uzun bir zamandır il sekreteri olan Nuri Cengiz’in başkan olabileceği iddiaları güçlendi. Bugün belirlenecek olan il başkanı bu iki isim arasında belirlenecek. Bu iki isimden biri olan Buğra Özçelik’in Ümit Uysal ile olan yakınlığı iddiaları güçlendiriyor. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Özçelik uzun bir zaman Uysal ile birlikte çalışmıştır. Bu yakınlık CHP Antalya’da Uysal’ın rolünü ortaya koyuyor.

BAYAR’DAN DESTEĞİNİ ÇEKTİ

Bütün bunların dışında Bayar’a desteğini esirgemeyen Uysal’ın sessizliğe bürünmesi akıllara soru işareti bıraktı. Görevden alınmasının ardından sitem dolu açıklamalarda bulunan Nusret Bayar’a, yönetime getirenler dahil kimse destek olmazken tek tepki Hasan Şahin’den gelmişti. Şahin “seçimle gelen seçimle gider” diyerek CHP yönetimine tepki gösterdi. Bayar’ın yerine kimin seçileceği merak konusuyken, adayların ise Ümit Uysal’a yakınlığı ile bilinmesi Uysal’ın adamlarının İl başkanı olarak seçileceği iddiasını daha da güçlenmiş oldu.

UYSAL İLE BÖCEK’İN KAVGASI

Başkan Uysal’ın bu hamleleri yeni bir savaşın göstergesi olarak görüldü. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronavirüs tedavi sürecinde yapılan koltuk savaşlarının merkezinde Nusret Bayar, yer alıyordu. Hastaneden taburcu olduktan sonra Bayar ile olan soğuk rüzgarları genel merkeze taşıyan Başkan Böcek, istediğini almıştı. Bayar’ın görevden alınmasında büyük rol oynayan Böcek’in yeni başkan seçiminde nasıl bir rol üstleneceği merak ediliyor. Kamuoyu bu gelişmelerin ardından  Uysal ile Böcek’in yeni bir kavganın eşiğinde görüyor.

KUMBUL BAŞKAN OLMAK İSTEMİYOR

Öte yandan İl başkanlığı için ismi geçen Bekir Kumbul, iddiaları yalanladı. CHP’de il başkanlığı ve belediye başkanlığı yapmış olan Kumbul, “Biz artık partide abi rolündeyiz. Başkan olmam konusunda bir düşünce yok” dedi. CHP MYK Toplantısı’ndan çıkan karar sonucu zaten böyle bir durumun olması imkansız görünüyor. Alınan karar gereği CHP Antalya mevcut yönetim kurulu içerisinden birinin başkan olabilceği yazıyor.