CHP’DE OYNANAN ‘DEM’Lİ TİYATRO!

Geçtiğimiz salı günü ‘KIRGINLAR VE KÜSKÜNLER!’ başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım. Hani ‘Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur’ diye bir tabir var ya aynen öyle oldu.

Yazıda, “Adaylar yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Bazılarının bir bölümü bu hafta sonuna kadar, bazıları da hafta sonunda açıklanacak. İlçeler ise biraz daha bekleyecek gibi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı her parti için tam bir satranç oyununa döndü. Kimin hangi hamleyi yapacağı ince elenip sık dokunuyor. Algı ve kulisler aldı başını gidiyor. Kırgınlar ve küskünler sezonuna merhaba deniliyor...” diye devam etmiştim.

Vallahi müneccim olsam böyle bir tahmin yapamazdım. Ama yıllarını bu işe vermiş biri olarak siyasette her seçim yaşanacakları tahmin etmek için müneccim olmak önemli değil iyi analiz yapmak yeterli.

Bir de dün ‘FETÖ’NÜN ANTALYA OPERASYONU BAŞLADI” başlıklı yazıyı kaleme almıştım. Önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Muhittin Böcek’i konu edip bir iftira ile saldırıya geçildiğini vurguladım.

Nitekim o yazımda Erol Mütercimler üzerinden FETÖ’nün Antalya siyasetini şekillendirmeye çalıştığına dikkat çekmiştim. Dediğim gibi de oldu. Meselenin ne Çavuşoğlu ne Böcek olmadığı anlaşıldı. Hem de aynı gece.

CHP Genel Merkezi’nde 6 saat süren MYK toplantısında Antalya adayının Muhittin Böcek olduğu ve onunla yola devam kararı alınması kararlaştırıldı. Ancak PM’de ne olduysa buna engel çıkarıldı.

Güya geçen hafta sonunda DEM Parti’nin Antalya’da gerçekleştirdiği 1. Olağanüstü Genel Kurulu için Muhittin Böcek yer tahsisi yapmamış. Bunun için de DEM’in yöneticileri tepki gösterdiği için Böcek’in adaylığı uygun görülmemiş.


Bu aslında ‘DEM’Lİ TİYATRONUN’ birinci perdesi. Antalya’nın 15 ilçesine aday gösterilecek isimler açıklanırken sadece Muratpaşa’nın açıklanmaması oyunun bir diğer parçası oldu.

Çünkü Muratpaşa’nın mevcut Belediye Başkanı Ümit Uysal da Büyükşehir aday adayı idi. Dedikodulara göre de Böcek aleyhine epey çalışma yaptığı iddia ediliyordu.

Herkes bunun için Büyükşehir-Muratpaşa’nın adaylık açıklamasını beklemeye alındığını düşündü ama öyle gibi gösterilse de öyle değil. FETÖ operasyon için çoktan düğmeye bastı da ondan.

Aylardır Böcek’in ne ailevi meseleleri bırakıldı, ne diğer konular. Birileri bir yerden sürekli medyaya servis yaptı. Tıpkı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yapıldığı gibi!

Sonra işin içine DEM Parti sokuldu. CHP Genel Merkezi’ndeki sözde Kürt savunucuları ve terör seviciler (DEM sempatizanları) sudan bir salon bahanesi ile işin içine dahil edildi. Tabi teröristlerin sesi olanlara salon tahsisi yapılsa sorun olmayacaktı. Bu tavrı için “Helal olsun BÖCEK’e” diyemeyenler bahaneyi buldular bir kere.

Tabi bu CHP eskilerin bildiği gibi Atatürk’ün kurduğu CHP falan değil. Onun için de her şeyi mubah sayıyorlar. Bir FETÖ bir de DEM üzerinden operasyon yapılmasını hoş görüyorlar.

Peki bir diğer operasyon neydi önceki gece açıklanan aday listesinde? Konyaaltı Belediyesi için yapılan farklı bir operasyon. Bu da Halk Evleri’nin ve mezhepçilik lobisinin operasyonu!

Konyaaltı’nda 21 civarında aday adayı vardı. Her biri birbirinden ayrı özelliklere sahip. Herkesin kendine göre haklı gerekçeleri vardı. Ancak “PAT” diye Cem Kotan ismi Konyaaltı Belediye Başkanı olarak açıklandı. Bir nevi aday yapılmayı bekleyenler buruşturulup çöpe atıldı.


Niye mi? Bana gelen bilgilere göre Kotan son anda Ankara’dan başvuru yapmış. Ayrıca aday olması için Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun yaptığı baskı tutmuş. Hemşehricilik ve mezhep lobiciliği meyvesini vermiş.

Bir de aday yapılan Cem Kotan’a sanırım Antalya’da katıldığı bir eylemde gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmasından dolayı ödül verilmiş. Tabi Kotan’ın aday yapılması da en çok Ümit Uysal’ı üzmüştür. Bildiğim kadarıyla bir dönem birlikte çalışmış ancak araları epey açılmıştı.

İnanın bu CHP’yi yani son dönemdeki yönetici ve yönetim şekillerini anlamak mümkün değil. Yaptıkları hep akıllara durgunluk veriyor, insanın aklı dimağı duruyor. Benim gibi partinin tozunu yutmuş CHP’lilerin de öyle.

Bakın onca partili dururken TİYATRONUN SON PERDESİ olarak da bir transfere imza attılar. Hem de henüz İyi Parti’den istifa etmemiş olan adı NOTER ONAYLI SKANDAL AŞK kahramanı Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ü aday göstererek.

Vay anam vay hem de ne vay! Yazık değil mi arkadaş yıllarca bu partiye emek vermiş solculara? Ne eksiklikleri Halil Efendiden? Ne günahları vardı?


O sizin aday gösterdiğiniz güler yüzlü amma sinsi planları olan YARIM TİZ ve KASABANIN ŞERİFİ lakabı ile ün yapan Halil Efendi, AK Parti’den siyasete başlayan sonra İYİ Parti’ye geçen bir rüzgar gülüydü.

Amma CHP kendine böyle isimleri layık görüyorsa ve böyle DEM’Lİ TİYARONUN oynanmasına izin verip gönlü razı oluyorsa o zaman bize de İYİ SEYİRLER dilemek düşer.