CHP'DE 'KUMA' KRİZİ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun, DSP'den istifa ederek CHP'ye geçmesini ‘kuma’ olarak nitelendiren Mustafa Gül, “Topaloğlu, kuma olarak üzerimize geldi. Bizim rahatsız olma gibi bir sorunumuz yok. Biz çalışmamıza devam edeceğiz. Biz birisi geldi diye bir yerden kaçmayız, bir yere de gitmeyiz” ifadelerine yer verdi.

Kemer Eski Belediye Başkanı Mustafa Gül, Lider Haber’de yayınlanan ve Antalya ile ülke siyasetibin nabzını tutan Ahmet Demir ile Dobra Dobra programının canlı yayın programına konuk oldu. Programa konuk olan Mustafa Gül, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun DSP’den istifa ederek kendisinin de üyesi olduğu CHP’ye geçmesini ‘Kuma’ olarak nitelendirerek parti içinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Gül, kendisinin önceden MHP’den ayrılarak CHP’ye geçtiğini ve Topaloğlu’nun bu nedenle CHP’den ayrıldığını ifade etti. Topaloğlu’nun geçtiğimiz ay tekrardan CHP’ye geçmesini ise Gül, ‘Kuma’ benzetmesi yaparak, “Ben MHP’DEN ayrıldıktan sonra CHP’ye geçtim. Necati Bey partiden istifa etti gitti. Demekki benden korktu. Onu birileri getirdi tekrardan kaydoldu. Birileri söz verdi biz seni tekrarda aday yaparız diye. Biz zaten oradaydık. O kuma olarak üzerimize geldi. Bizim rahatsız olma gibi bir sorunumuz yok. Biz çalışmamıza devam edeceğiz. Biz birisi geldi diye bir yerden kaçmayız, bir yere de gitmeyiz” diye değerlendirdi.

TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRACAK İDDİALAR

Kemer’de 3 kez belediye başkanlığı yapmış olan Gül, tüm Türkiye’yi ayağa kaldıracak sebeplerden dolayı son seçimleri kaybettiğini söyleyerek yalnız Antalya’ya değil, Tüm Türkiye’ye sürpriz olduğunu ve seçimleri kaybetme nedenini yakın bir süre zarfında Lider Haber aracılığı ile açıklayacağını söyledi. Gül, kendilerinden sonraki belediyeyi aciz diye nitelendirerek, “Türkiye geneli tanınırlığımız var. Genel Başkanımız da seçimi kaybetmeme inanamadı. Bizim sistemin yıkılması Kemer’e yaramamış. Kemer’in acil bir tedaviye ihtiyacı var. Pandemi dönemindeki acizlik ve belediye iş bilememezlik bunların hepsi bir acizlik. Biz de belki kendimizi çok garanti görüp rehavete kapıldık. Değişik oyunlar oynandı bunlar ortada. Bir gün Kemer’de neden seçim kaybedildiğini açıklayacağım ve Türkiye’yi ayağa kaldıracak, insanların yüreğini hoplatacak” dedi.

“KİN ÜZERİNE KURULU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI”

Kemer mi kaybetti? Mustafa Gül mü kaybetti? Sorusuna ise Mustafa Gül, şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Gül ismi her zaman önde gidiyordu, belediye arkadan gidiyordu. Kimse Kemer Belediyesi demiyordu. Mustafa Gül ön plana çıkıyordu. Biz duruşumuzla belediyeyi taşıyorduk, şimdi belediye bunları taşıyamıyor. Belediyeyi idare edecek bir kaptan yok. Kaptan olmayınca da durduğu yerde dönüyor. İş yürümüyor. Sadece kin üzerine kurulu bir belediyecilik anlayışı. Siyasi düşüncelerin de değişmesi lazım. Benim bir tek hedefim var. Gül ailesi sıradan bir aile değil. Ne dedelerimizin ne babamın kemiklerini sızlatırım. Çocuklarımın ve ailemin kafasını eğdirtmedim bundan sonra da eğdirtmem.”

Kemer Belediyesi’nin halktan koptuğunu ve belediye tarafından iftar yemeği verilmemesini eleştiren Gül, “Kedilere yem verin diye kap dağıtıyorlar ama vatandaşı gören yok. İnsanlar 3 yıldır pandemiden dolayı sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Benim 10 yıl boyunca 6 çadırda 6 bin kişiye menüm hiç değişmedi. Kavurma, pilav, tavuk çorbası, ayran ve salata. Orası halk toplantısı gibi olmuştu. İnsanlarla sohbet edip dertlerini dinliyorduk. Şuan insanlar evine ekmek götüremiyor. Kemer Belediyesi artık halktan kopmuşlar. Seçimde halkçıydılar şimdi adamcı oldular. Her yıl Kadir Gecesi’nde mevlid okutturup yemeğimizi veriyoruz. Kadir gecesi günü böyle bir programı yine yapacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ