CHP’DE KRİZİN KOD ADI ‘B353’

 Benim her daim söylediğim bir söz vardı, “CHP’ye dışarıdan kimse bir şey yapmaz, yapamaz. Onları içindeki elma kurtları yeter. Ya içten içe kemirirler ya da içeriyi karıştırırlar” diye.

Bunun en canlı örneği yine CHP Antalya’da yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Hüseyin Demir bir mesaj attı; partinin ayarları bozuldu.


Demir, CHP Antalya İl Örgütü’nün kurumsal adını SMS’inde kullanınca ortalık karıştı. CHP Antalya İl Başkanlığı’nın kullandığı SMS sisteminden atılan mesajda, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Demir 17.12.2023 (yarın) saat 17.30 Tele 1 kanalında Antalya’nın sorunlarını anlatacak saygılarımla b273” denildi.


Demir’in CHP Antalya İl Örgütü’nün kurumsal SMS adını kullanması üzerine ortalık harman yerine döndü. Gerekçe ise ‘HAKSIZ REKABET’ ortamının oluşması ve il başkanlığının bir adaydan yana tarafmış gibi gösterilmesi.

Bir aday adayının attığı mesaj ile sarsılan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, hemen kurumsal hesaptan tüm partililere, acil bir durum düzeltme SMS’i gönderilmiş.

Mesajda ise, “CHP Antalya mesaj kodu b353 olup bu kod dışında kurumsal sayfamızın kullanılması suçtur. İl Başkanlığımızın mesajlarını b353 kodu ile takip edebilirsiniz. Nail Kamacı CHP Antalya İl Başkanı b353” denilmiş.

Tabi koca il başkanı bir aday adayının işlediği büyük bir suçu böyle ifşa eder de suçlanan kişi durur mu? Hemen o da karşı bir SMS atarak durumu kurtarma derdine düşmüş.

‘HUSEYNDEMIR’ SMS koduyla;  “CHP ANTALYA adı altında atılan mesajın CHP Antalya İl Başkanlığı ile ilgisi olmayıp, SMS firmasının teknik hatası sebebiyle bu şekilde yayınlanmıştır. İl başkanlığımız ve partililerimizden bu hata sebebiyle özür dilerim. Hüseyin Demir B273”

Yahu daha seçim yokken yaşanan krize bir bakar mısınız? Ortada büyük bir olay varmış gibi birbirlerine girmişler. Düşünün bunlar bir iktidar falan olup ülkeyi yönetseler neler olurdu?

Şu yaşanan olaya bir bakın. KRİZİN KOD ADI ‘B353’ değil mi? Vallahi büyük bir suç işlenmiş. Aman yakalamışken bir de Cumhuriyet Savcılığına SUÇ DUYURUSUNDA bulunsaydınız bari(!)

Hiç değilse SİBER POLİS devreye girer ve CHP’nin içindeki ELMA KURDUNU bulurdu. En azından seçim öncesi KURDUN elmayı içten içe kemirmesinin önüne geçilirdi.

----------------------

ELMALI’DA KARIŞIKLIK

Yerel seçim öncesi ELMALI HARİÇ aday bolluğu yaşanan CHP’de yeni bir kriz kapıya dayanmış durumda. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kamuran Ünal, Elmalı’ya aday adaylığı başvurusu yapan tek isim.


Ortada böyle bir gerçek varken adı NOTER ONAYLI AŞK SKANDALI’na karışan İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün CHP’ye geçeceği yönündeki birtakım iddialar var.


Bu da CHP seçmeninin kafasını karıştırmış durumda. Nedeni ise CHP Elmalı İlçe Başkanlığının, Halil Öztürk’ün partilerine geçip aday olmasına sıcak bakması.


Ancak CHP’den tek aday adayı ve kadın olması nedeniyle Kamuran Ünal’ın; SKANDAL KAHRAMANI Halil Öztürk’ten daha şanslı olduğu yolunda söylemler kulağıma geliyor.

Ünal’ın sadece CHP değil, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve diğer partilerin kadın seçmenlerinden oy alabileceği belirtiliyor. Hatta İYİ Parti’ye küskün olan ve Halil Öztürk’e tepki gösteren seçmenlerin oylarını da alabileceği iddia ediliyor.


Lakin CHP’nin bu İYİ Parti ve Halil Öztürk SEVİCİLİĞİ başına iş açacak gibi geliyor. Kamuran Ünal’ın, Öztürk’ün aday gösterilmesi halinde ortalığı HARMAN YERİNE çevireceği söyleniyor.

Gördünüz mü, “CHP’ye dışarıdan kimse bir şey yapamaz yapmaz” tezimi? Yaparsa CHP kendi kendine yapar. Hem de KRİZİN en alasını!

----------------------

İKİ ÖNEMLİ DÜZELTME

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya ile yaptığım bir telefon görüşmesi ile CHP’nin aday belirleme süreci için Antalya’ya gönderdiği heyetle ilgili yazım.

Şimdi öncelikle Kaya ile yaptığım görüşmeyi naklederken, “Bizim resmi adayımız Nesrin Ünal” cümlesi. Milletvekili Kaya bana ne dediyse aynen köşeme aktardım.


Ancak yazım yayınlandıktan sonra Sayın Kaya tekrar aradı ve bir yanlış anlaşılma olduğunu beyan ederek, “Ben aslında o an için tek aday adayımız var; o da Nesrin Ünal demek istemiştim. Çünkü şu an iki aday adayımız var. Sözlerim yanlış anlaşılmış” dedi.

Ben bana iletileni ELÇİYE ZEVAL OLMAZ diyerek aynen sizlere tekrar aktardım. Yorum sizin.

Diğer konu ise CHP Genel Merkezi tarafından belediye başkan adayı belirlenmesi amacıyla Antalya’ya, İstanbul Milletvekili ve YDK Başkanı Turan Taşkın Özer, PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici gönderilmişti.


Ortaya atılan iddialara göre Kepez Belediye Başkanı Aday Adayı Önder Kurnaz ile İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, ne yapıp edip heyeti; Kurnaz’ın dayısı Şükrü Ceylan’a ait olduğu bilinen Sherwood Hotel’e transfer ettiği söylenmişti.

Ben de bunu iddia olarak kaleme aldım. Fakat işin aslı öyle değilmiş Ceylan ailesinden dostum Antalyaspor eski yöneticisi Hasan Ali Ceylan aradı ve iddiaların tamamen yanlış olduğunu söyledi.

Hasan Ali Ceylan, “Bahsedilen hiçbir isim bizim otellerimizde konaklamadı. Bu kayıtlarda da açık görülebilir. Sırf akrabamız olan Önder Kurnaz’ı karalama için yapılmış bir algı operasyonudur bu” dedi.

Ben Ceylan ailesini iyi tanırım ve onların söylediği söze itibar ederim. Ben de ELÇİYE ZEVAL OLMAZ mantığı ile durumu sizlere aktardım. Yorum yine sizin.