CHP’DE KAFALAR İYİCE KARIŞMIŞ!

Ben zaman zaman CHP Antalya İl Teşkilatı ile ilgili birkaç satır yazar ve eleştirilerimi yaparım. Bir Allah’ın kulu da çıkıp, “O öyle değil şöyle” diye açıklama yapmaz!

Kafasına kuma gömen DEVE KUŞU misali veya ÜÇ MAYMUNU oynayan tipik politikacılar gibi ses vermiyorlar. Eleştirsen de övsen de ÇITLARI çıkmıyor. Taktik mi değil mi bilmiyorum.

Ancak benim ve biz yazanların yaptığı eleştiriler, dışarıdan bir göz olarak yapılan yanlışları göstermek ve HATALARDAN dönmeyi sağlamak içindir. Yoksa KİMSE İLE BİR DERDİMİZ yoktur.

Lakin bu eleştirilere kulak asılmadığı ve hatalar düzeltilmediği için de sürekli hata üzerine hata yapılmakta. CHP Antalya Teşkilatı bu hatalardan dolalı KEVGİRE dönmüş durumda.

Geçmiş geçmişte kalmış diyelim ve sadece son yapılan bir çalışmayı (HATAYI) ele alalım. Neresinden bakarsan bak tam bir GARABET. Cübbeli Ahmet Hoca’nın dediği gibi “MANYAK MANYAK İŞLER BUNLAR.”

CHP Antalya İl Başkanlığı, resmi Facebook sayfasında, sanatçı Zübeyde Yavuz Art Sanat Atölyesi'nin Antalya Müzesi’ndeki sergisinin açılışından 3 fotoğraf kullandı.

Buraya kadar sıkıntı yok gibi görünse de işin aslı öyle değil. O fotoğrafın üçünde de AK Partili Kepez Belediye Başkanı HAKAN TÜTÜNCÜ ve misafirler var. Kurdeleyi kesen de Tütüncü!

Bu yetmezmiş gibi paylaşımın altında, “17 Eylül'de açılışı gerçekleşen ve 30 Eylül'e dek sergilenecek olan Resim Sergisine İL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ katıldı” notu düşülmüş.

Kim kimdir yok. HAKAN TÜTÜNCÜ’nün kim olduğundan sanırım ya bir haberler ya da kasıtlı olarak yapılmış bir paylaşım! Veya TÜTÜNCÜ’ye tuzak kurmak için yapılmış.

Bunun nedeni ise Kepez’de 3 dönemini dolduran ve adı sürekli Büyükşehir’e lanse edilen TÜTÜNCÜ için bu olmazsa İYİ Parti’ye geçip aday olacağı söylentisi ortaya atılıyor.

Bu paylaşım ile kafalar karıştı veya karıştırılmak mı istendi orası meçhul. Çünkü HAKAN TÜTÜNCÜ’nün o da olmazsa CHP’den aday gösterilecekmiş gibi bir ima veriliyor.

Ama benim bildiğim TÜTÜNCÜ, eski Başkan ERDAL ÖNER’in yaptığı hataya düşmeyecek kadar zeki ve kurnaz biridir. Ancak böyle bir paylaşımı yapan CHP medya ekibi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Ya zeka sorunlar var, ya bu işi iyi bilmiyorlar, ya bu şehirde kim kimdir bilmiyorlar, ya da KAFALARI ÇOK KARIŞIK! Çünkü CHP’nin içi zaten hep böyle KARIŞIK.

Yoksa bu paylaşım internet sitelerinde haberlere konu olduktan sonra niye kaldırılsın öyle değil mi?

TARİHE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Biz TÜRK MİLLETİ olarak hep tarihimizle övünür dururuz ama bir türlü buna sahip çıkmayız veya çıkmasını bilemeyiz. Tarihe sahip çıktığını söyleyenlerin bu sözü de hep LAFTA kalıyor.

Dün sosyal medyada dolaşırken Antalyalı siyasetçi, işadamı ve son dönemlerin fotoğraf sanatçısı YAŞAR TABUR'un bir paylaşımı dikkatimi çekti. Manzaralar içinde birkaç kare!

TABUR’un kendisi doğma büyüme KONYAALTILI. Genelde de o yöreleri geziyor ve gördüğü her şeyi fotoğraflayıp adeta ölümsüzleştiriyor. Çünkü FOTOĞRAFLAR geleceğe IŞIK tutar.

Neyse ben konuya geleyim. TABUR, FİLLARA HİSARÇANDIR köyüne yani mahallesine gitmiş. Bazı yıkık dökük evleri görüntülerken oradaki terk edilmiş İLKOKUL ile CAMİYİ de unutmamış.

Kendi anlattığına göre okulun kapısı açık ama caminin kapısı kilitli. Pencereden ahşap MİNBERİ ve toplanmış birkaç HALI İLE KİLİMİ ve dikmeye asılmış TESBİHLERİ çekebilmiş.

Cami ve okul KADERİNE TERK edilmiş anlayacağınız. Bu manzarayı görünce içim CIZ etti. Hem okul için hem de cami için. İkisi de HARABEYE dönmüş resmen YAĞMALANMIŞ!

Hadi okul yeterli ÖĞRENCİ yok diye, camide CEMAAT yok diye kapatıldı. Peki buralar ve içindekiler niye değerlendirilmedi? Bu ilin ve ilçenin YÖNETİCİLERİ bunları niye görmez ki?

Benim bildiğim birleştirilmiş sınıf olan bu köy okulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni projesi ile KÖY YAŞAM MERKEZİ’ne dönüştürülebilir. Veya başka bir amaçla hizmet verebilir.

Cami için aynı şeyi söylemek mümkün olmayabilir amma oradaki malzemeleri en azından ANTALYA MÜFTÜLÜĞÜ alıp koruya bilir veya bir ihtiyacı olan camiye gönderebilir. Yeter ki istensin.

Bizdeki asıl mesele bu. Bizim yöneticilerimiz koltuklarına oturdular mı bir türlü kalkmak bilmiyorlar. Sanki hepsi Kızılderili Kabilesinin OTURAN BOĞASI!

Yahu bir yerinizden kalkın ve Yaşar Tabur’un görüp çektiklerini sizde kendi gözünüzle görün. Göründe tarihe sahip çıkıldığını kanıtlayın. Sizden beklenen bu. Hadi oturmayın.