CHP'de Hasan Şahin görevden alındı

CHP Muratpasa İlçe Başkanı Hasan Şahin görevden alındı. Yerine İlçe Sekreteri Can Okan Kıran vekâlet edecek.

CHP'de Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi aday listesinin, genel merkezin onayladığı şekilden farklı olarak, isimlerin değiştirilerek İlçe Seçim Kurulu'na teslim edildiği iddiası partiyi karıştırdı. Genel merkezin verdiği listede ilk sırada olan Önder Kurnaz’ın yanı sıra 2 isim İlçe Başkanı Şahin tarafından listen çıkarıldı. Şahin’den görevden alındığı iddia edilirken yerine İlçe Sekreteri Can Okan Kıran’ın vekalet edeceği öğrenildi. 

Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'nın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek ile görüştükten sonra her ilçe başkanı belediye başkan adayıyla birlikte hazırladığı meclis üyesi listelerini parti genel merkezine gönderdiği konuşuluyor. CHP Genel Merkezi, ilçe başkanlıklarından gelen meclis üyesi aday listeleri üzerinde değerlendirme ve değişiklik yaptıktan sonra parti kaşesini vurarak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları M. Gül Çiftçi Binici ile Ensar Aytekin imzasıyla aday listelerini İl ve İlçe Seçim Kurulları'na verilmesi için ilgili ilçe başkanlıklarına gönderdiği biliniyor. 



MURATPAŞA LİSTESİ HALA AÇIKLANMADI 

Ancak, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nın, genel merkez tarafından onaylanan meclis üyesi aday listesi yerine kendi hazırladıkları aday listesini İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiği iddia edildi. Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in, genel merkez onaylı listeden farklı olarak, üç ismi çıkardığı ve yerlerine başka isimleri yazarak listeyi teslim ettiği ifade edildi. Bu gelişmelerin ardından, CHP Genel Merkezi tarafından onaylanan liste konuşulmaya başlarken, Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nın hala listeyi açıklamaması skandalın büyümesine neden oldu. 


Deniz Demiröz

Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Genel Merkezi tarafından onaylanan meclis üyesi aday listesinde birinci sırada yer alan Önder Kurnaz yerine vergi başmüfettişi Erkan Çelik'i, 9. sırada yer alan Mustafa Düzenli'nin yerine Murat Öztınar’ı ve 15. sırada Hüseyin Eroğlu'nun yerine de Özcan Yılmaz’ı listeye yazarak İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiği iddia ediliyor. 


Önder Kurnaz

BÜFECİLER KRALI LİSTELERDE YER BULAMADI 

Büfeciler Kralı olarak bilinen Önder Kurnaz’ın ortağı olan Deniz Demiröz CHP Genel Merkeze Yüksek Disiplin Kurulu üyesi seçildikten sonra ortağından aldığı güçle Kurnaz Kepez’e aday adayı olmuştu.  Kepez’de istenmeyen Kurnaz daha sonra Muratpaşa Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Orada da ismi açıklanmayınca Muratpaşa Meclis Üyesi Aday Adayı olan Önder Kurnaz Demiröz’den aldığı desteğe rağmen bir türlü listelerde yer edinemedi. İddiaya göre Muratpaşa listelerinden adı çıkarılarak yerine Erkan Çelik yerleştirildi. 

İLÇE BAŞKANI ŞAHİN GÖREVDEN ALINDI 

Patlak veren skandalın ardından listelerde değişiklik yaptığı iddia edilen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’i istifa edeceği konuşuluyordu. Yaşanan liste krizinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aday Tanıtım Toplantısı için Antalya’ya gelmeden Şahin’in görevden alındığı iddia edildi. Yerine İlçe Sekreteri Can Okan Kıran’ın vekalet edeceği öğrenildi.

ŞAHİN’DEN ‘VİCDAN’ VURGUSU

Konu hakkında açıklama yapan Şahin, “ 9 Eylül 1992’den beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak yer almaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa belediye meclis üyeliği listelerinin ilçe seçim kuruluna tesliminde kanun gereği tek yetkili, ilçe başkanı olarak tarafımdır. Bunu yaparken de örgütümüzün vicdanını rahatsız etmeyecek bir listenin seçim kuruluna takdimi için elimden geleni yaptım. Bu konudaki tüm sorumluluk şahsıma aittir. Gelinen noktada; il başkanlığımız tarafından, onurla ve gururla yürüttüğüm Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevimden alınmış bulunmaktayım. Kararı saygıyla karşılayıp, partim adına ölünceye kadar çalışmaya devam edeceğimi belirtiyor ve kendimi örgütümüzün vicdanına emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.