CHP’de Böcek’in adaylığına tepki yağdı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP’nin yerel seçimlerde yeniden Antalya Adayı gösterilmesine tepki yağdı. Vatandaşlar Böcek’e, geçen seçimde destek verdiklerini ancak bu sefer oy vermeyecekleri açıkladı.

Herkesin merakla beklediği 31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’de gerileme yol açan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sonunda belli. CHP Parti Meclisi’ndeki 60 üyenin 32’sinin ‘EVET’ oyunu alan Muhittin Böcek, yeniden Antalya adayı olarak ilan edildi.


Böcek’in yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinin ardından çok sayıda vatandaş ve CHP’li karara tepki gösterdi. Sosyal medyadan düşüncülerini dile getiren CHP’liler, Böcek isminin yanlış olduğunu söyledi.



“KAZANAMAYACAĞINIZI GÖRÜYORUM”


Duygu isimli bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımında, “Dost acıyı tatlı söyler. Hayırlı olmayan bir adaylık olacak ve ben bile bu kez size oy vermeyeceğim. Zira sizin artık bu görevi yapamadığınızı gördük! Antalya'yı kaybetmeye söz verdiyseniz, adaylığınız hayırlı olmuş. Çünkü ben bile kazanamayacağınızı görüyorum” diyerek görüşlerini dile getirdi.


“OY KULLANMAYACAĞIM”


Fatih Üzmez isimli kullanıcı ise, “Sevgili başkan; geçen seçimde sizi desteklemiş birisi olarak bu sefer oy vermeyeceğim. Tüm tepkilere rağmen aday gösteren CHP’ye de ilk kez bu seçimde oy kullanmayacağım” ifadelerini kullandı.



“SANDIĞA BİLE GİTMEM”


Pınar isimli sosyal medya hesabından da, “Adaylığa layık görmeyle bitseydi iş seçmene gerek kalmazdı. Sandığa bile gitmem” diyerek tepkisini paylaştı.



“KAZANMAMAK İÇİN ÇIKARILMIŞ BİR ADAY”


Altay isimli bir diğer kullanıcı, “Tabana rağmen aday gösterilmişsiniz. Antalya'yı kaybederseniz bunun siyasi sorumluluğunu ömür boyu taşırsın” derken, Hülya Karakaya ise, “Çok yanlış bir karar CHP özellikle kazanmamak için çıkarılmış bir aday. Şimdiye kadar AK Parti’ye oy vermemiş biri olarak Hakan Tütüncü'ye  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayırlı olsun” şeklinde paylaşım yaptı.



"CHP HEP AYNI DEĞİŞMİYOR"

Sevimli Karpuz rumuzlu bir kullanıcı ise  yaptığı paylaşımda "Maalesef çokça CHP ye oy vermiş  olarak sana kırmızı kart. oy yok. Ümit Uysal seni katladı. kazanırsan aha buraya yazdım silmeyeceğim. Maalesef kazanamayacaksın. 5 oyum var aile. hiçbiri vermeyeceğiz trolde değilim.  böyle hatalar nasıl yapılır. CHP  hep aynı değişmiyor" dedi.