CHP BÖLÜK PÖRÇÜK

CHP’ye şöyle bir baktığımızda; Kemal’ciler, Ekrem’ciler ve Mansur’cular olduğunu bariz şekilde görüyoruz. Bir de mesela; Ekrem’ci ama Canan’cı olmayanları, Canan’cı ama Ekrem’ci olmayanları düşünürsek, iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

***

Çok değil, üç yıl kadar geriye gittiğimizde ise; henüz Ekrem ve Mansur ortaya çıkmamışken; o zamanlarda da Kemalciler, Mustafa’cılar ve Muharrem’ciler vardı.

***

Sahi son seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçimi kazansaydı yine CHP’den ayrılıp, ayrı bir parti kurar mıydı? Ya da CHP’de kalıp, Kemal ile itişip kakışmaya devam eder miydi? Ve her iki durumda da ülkemizin hali ne olurdu?

***

CHP de üç sene öncesi ve şimdi nasıl ayrışma, çatışma var ise; üç sene sonrada aynı çatışmalar olacaktır. Çünkü; CHP’de koltuk savaşları gelenekseldir.

***

Kendi içerisinde bile birlik,  beraberlik sağlayamayan CHP; diğer beş, altı partiye nasıl öncülük edebilir ve onları  ‘’Millet ittifakı’’ çatısı altında  nasıl toplayabilir? Ve; en önemlisi ülkeyi nasıl yönetebilir?

***

İttifak demişken; 2018 yılı genel seçimleri öncesi muhalefet partileri;  ‘’Bahçeli; vatanı, milleti düşünmüyor. Koltuk peşinde koşuyor. Seçimi cumhur ittifakı kazanırsa; kendisi, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olacak’’ şeklinde propaganda yapmışlardı.

***

Seçimlerden günümüze kadar geçen süreçte böyle bir şey olmadı.  Ancak; Millet İttifakı’na baktığımızda daha seçimi kazanmadan hepsinin koltuk peşinde koştuğunu ayan beyan görüyoruz.

***

Meral hanım; (olmayan) başbakanlık koltuğuna oturacağım diyor, HDP’liler; seçimlerden sonra ülkeyi yöneten ortaklardan (Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve Bakanlardan) olacağız diyor, Kemal bey de; ‘’Ben her şey olacağım. Ülkeyi ben yöneteceğim’’ diyor.

***

 ‘’Düğün salonunu tuttuk ama damat yok’’ hesabı bir tek Cumhurbaşkanı adayları yok. Neymiş efendim; Cumhurbaşkanı adaylarını açıklarlarsa, yıpranırmış. Yahu! Daha adayınız yok ki neyini açıklayacaksınız?

***

Hem olsa bile ne bu korkunuz. Erdoğan yirmi sekiz yıldır göz önünde yıpranmadı da; sizin adayınız on beş ayda, hem de muhalefette olduğu halde yıpranacak kadar çürük birisi mi?

KDV İNDİRİMİ

Temel gıda da yapılan KDV indirimi fırsatçılar yüzünden etiketlere pek yansımadı. Yansıyacağını da düşünmüyorum. Bence hükümetin bunu öngörüp, temel gıdadaki KDV’yi indirmek yerine; Elektrik, doğal gaz ve petrol de KDV indirimi yapsaydı halk nezdinde daha makbule geçerdi.

SON SÖZ

Böylelikle üretim girdi maliyetleri düşeceği için; sadece temel gıda fiyatlarında değil, otomatikman tüm ürünlerde ve faturalarımızda indirim görürdük.

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…