CHP Antalya’dan 'beyin yakan' açıklama

CHP Antalya İl Başkanlığı’nın resmi ‘X’ hesabında yaşanan coin/kripto borsasıyla alakalı enteresan yorum hareketliliğinin ardından Lider Gazete olarak yaptığımız haber sonrası il başkanlığından mantık sınırlarını zorlayan bir açıklama geldi. Beyin yakan açıklamada, “Hiç bir basın kuruluşu tarafından görülmeyen bu olayın, Lider Gazete tarafından görülüp haberleştirilmesi manidardır” denildi.

Geçtiğimiz perşembe günü sabah saatlerinden itibaren CHP Antalya İl Başkanlığı’nın resmi ‘X’ hesabında yaşanan coin/kripto borsasıyla ilgili enteresan yorum hareketliliğini Lider Gazete olarak “CHP Antalya X’te ‘kripto’ işine girdi” başlığıyla bugün gazetemizde gündeme taşıdık. Hem lidergazete.com hem de Lider Gazete Antalya’da kullandığımız haber sonrası CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan talihsiz bir açıklama yapıldı. 


İŞTE O TALİHSİZ AÇIKLAMANIN DETAYLARI 

Gazetecilik mesleğine leke atılarak mantık sınırlarını zorlayan bir açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan “Bugün CHP il Başkanlığımızın hesabı kimliği henüz belli olmayan kişilerce bir siber saldırı girişiminde bulunulmuştur. İl hesabımızdan coin ve borsa paylaşımları yapılmıştır. Ne ilginçtir ki, bu haber Alkoçlar’a ait olan Lider Gazetesi tarafından yapılmıştır. Hesabımızı uzun uğraşlar sonucu geri aldık. Ama hiç bir basın kuruluşu tarafından görülmeyen bu olayın, Lider Gazete tarafından görülüp haberleştirilmesi manidardır” ifadelerine yer verildi.


ATATÜRK’ÜN SÖZÜ HAVADA KALDI

Lider Medya çatısı altında bulunan Lider Gazete Antalya ve lidergazete.com’un yayınlandığı CHP Antalya İl Başkanlığı’nın ‘X’ hesabının çalınmasına yönelik haber sonrası il başkanlığının yaptığı açıklamayı gazetecilik dinamiğine tamamen aykırı bir açıklama olarak kabul ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” açıklamasından yola çıkarak yaptığımızın haberin tamamen arkasında olduğumuzu belirtiyoruz. CHP Antalya İl Başkanlığı’nın “Hiç bir basın kuruluşu tarafından görülmeyen bu olayın, Lider Gazete tarafından görülüp haberleştirilmesi manidardır” vurgusuna da “Mantıksız ve gazetecilik dinamiğinden bihaber açıklama” olarak görüyoruz.