CHP ANTALYA’DA '98. YIL' REZALETİ!

CHP Antalya Teşkilatı tarafından organize edilen 98. yıl dönümü etkinliklerinde, skandal bir olay yaşandı. Bazı parti yöneticilerinin etkinlik devam ettiği esnada Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na yönelerek, yerinden kaldırmaya çalışması krize sebebiyet verdi. Başkan Muhittin Böcek ise, olayı fark etmesine rağmen izlemekle yetindi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Teşkilatı partinin kuruluşunun 98. yıl dönümü olması sebebiyle Antalya Açıkhava Tiyatrosu'ndaki etkinlikte bir araya geldi. Tüm il ve ilçe teşkilatının katıldığı etkinlikte partililer, Suavi ve Oğuz Boran'ın türküleriyle eğlenirken, gecede skandal bir olay yaşandı. Etkinliklerin devam ettiği esnada yaşanan olayda bazı parti yöneticilerinin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yanında oturan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na yönelerek ‘yerinizi burası değil’ dedikleri ve bulunduğu yerden kaldırmaya yeltendikleri öğrenildi.

DAVETE İCABET ETMEDİLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98’inci yıl dönümü için hazırlanan ve tüm il ve ilçe teşkilatının Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz tarafından davet edildiği etkinlikte yaşanan skandal olay büyük bir yankı uyandırdı. Suavi ve Oğuz Boran'ın eğlenceli yorumlarıyla devam eden gecede yaşanan skandal olayın perde arkasında olanlar ‘pes’ dedirtti. Antalya Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılan kutlamalara CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in tüm merkez ve ilçelerdeki CHP’li belediye başkanlarını davet ettiği lakin Bazı belediye başkanları ilçelerindeki kutlamalara katılacaklarını söyleyerek davete icabet etmedikleri bilgisi verildi. Başkan Cengiz’in ise gelen diğer konukları kapıda tek tek karşıladığı öğrenildi.

EĞLENCEYİ GÖLGEDE BIRAKAN OLAY

Yaşanan bu davet krizinin yanı sıra geceye damga vuran Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun yerinde kaldırılma mevzusunda ise neler yaşandığı merak konusu oldu. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in başkanları oturacağı yerlere kadar götürdüğü, etkinlik başladıktan sonra ise bazı parti yöneticilerinin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yanında oturan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na yönelerek ‘yerinizi burası değil’ dedikleri ve bulunduğu yerden kaldırmaya yeltendikleri öğrenildi.

KÖLEOĞLU ÇİLEDEN ÇIKMIŞ

Başkan Köleoğlu’nun durumdan oldukça rahatsız olduğu gelen bilgiler arasındaki yer alırken olayın devamında ise bu durumun farklı yöneticilerle tekrarlandığı söylentiler arasında yer aldı. Koltuktan kaldırma mevzusu tekrarlanınca araya 22.Dönem CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk’in girdiği  “Partili başkanı tanımıyor musunuz, çok ayıp” dediği fakat yöneticilerin yine umursamaz bir tavır takındığı öğrenildi. Aynı yöneticilerin Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i yanlarına alarak "Burası sizin değil bu başkanın" demesiyle olayın iyice büyüdüğü aktarıldı. Etkinliğin devam ettiği sırada yaşanan olay üzerine Başkan Köleoğlu’nun çileden çıktığı, yerinden kalkıp hızla bölgeyi terk ettiği bildirildi. Kendisini Köleoğlu'nun çağırdığını zanneden Başkan Genç’in gösterilen koltuğa oturduğu öğrenilirken bazı partililerin yaşanan çirkinlik sonrası Kumluca'ya dönmek üzere yola çıkan Köleoğlu'nu arayarak "Kusura bakma, ayıp etmişler, dön başkan" yönündeki ricaları geri çevirdiği öne sürüldü.

BÖCEK SESSİZ KALDI 

CHP’li yöneticiler arasında yaşanan bu yer krizinden İl Başkanı Nuri Cengiz’in sahnede olduğu için haberi olmadığı iddia edilirken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ise olayı fark etmesine rağmen müdahale etmemesi büyük tepkiye neden oldu.