CHP Antalya'da tüzük kaosu

CHP Antalya’da yeni tüzük nedeniyle yaşanan adaylık krizi halen devam ederken tartışmaların gölgesinde 22 Eylül’de yapılacak olan CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi örgüt birimlerinden giden geri bildirimler ve lojistik gereksinimlerden dolayı Genel Merkez’in aldığı kararla 13 Ekim tarihine ertelendi. Erteleme kararına CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş tepki gösterdi.

CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi öncesi yeni parti tüzüğü nedeniyle yaşanan adaylık krizi sonra önemli gelişmeler yaşandı. CHP'de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 28 maddelik tüzük değişikliğinin ardından Antalya'da İl Gençlik Kolları Seçimli Kongresi öncesinde ortalık karışmıştı. Yeni tüzükte Antalya'daki seçimleri de düğümleyen karar; büyükşehir sınırları içinde kalan ve nüfusu 20 binden fazla olan yerlerde partili belediyelerde çalışan kimseler, delege, il veya ilçe başkanı olamıyor maddesi olmuştu. Söz konusu madde, CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi’ne aday olan Semih Kocabaş’ın Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANET’te Yönetim Kurulu Üyesi olması Hakan Genbeş’in ise Büyükşehir Belediyesi çalışanı olması nedeniyle adaylıkları yeni tüzüğe aykırılık ortaya çıkarmıştı.

GENBEŞ’İN YERİNE ERAYCAN YILMAZ

Yeni tüzüğün getirdiği kısıtlama ile beraber hakkında skandal iddialar da ortaya atılan Hakan Genbeş adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Semih Kocabaş ise seçimlerdeki tek aday olarak sessizliğini sürdürürken Genbeş’in yerine yeni rakibi CHP Konyaaltı İlçe Sekreteri Eraycan Yılmaz olmuştu. Yaşanılan bu gelişmeyle beraber CHP Muratpaşa ve Antalya Büyükşehir Belediye Üyesi Taylan Şanlı'da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Eraycan Yılmaz'ın adaylığını duyurmuştu.


BİRİ SESSİZ DİĞERİ GÜMBÜR GÜMBÜR

Son günlerde skandal iddialarla adaylığı tartışma konusu olan Hakan Genbeş, adaylıktan feragat ettikten sonra yerine aday olan Eraycan Yılmaz’a sosyal medyadan destek paylaşımı yapmıştı. Genbeş yaptığı paylaşımda, “Eraycan Yılmaz demek Hakan Genbeş demektir” diyerek açık destek verirken tartışmalı diğer aday Semih Kocabaş ise sessizliğini sürdürmeye devam etmişti.

SEÇİMLİ KONGRE İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Gelinen son noktada bu hafta sonu yani 22 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi’ne öncesi ANET Yönetim Kurulu Üyesi Semih Kocabaş halen görevinden istifa etmeden adaylığını sürdürürken, Eraycan Yılmaz ise destekleri arkasına alırken son virajda flaş bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi tarafından alınan karara göre 22 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi 13 Ekim Pazar gününe ertelendi. CHP Genel Merkezi’nin bu kararı örgüt birimlerinden giden geri bildirimler ve lojistik gereksinimlerden dolayı aldığı iddia edildi.


“KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM YARATMIŞTIR”

CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'nin ertelenmesine CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Akbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu ani değişiklik seçim sürecinde emeğini ve özverisini ortaya koyan ilçe başkanlarımız ve delegelerimiz açısından kabul edilemez bir durum yaratmıştır" ifadelerini kullandı.

Akbaş, sosyal medya paylaşımının devamında ise, “22 Eylül tarihinde yapılacak kongreye hazırlıklarını tamamlayan gençlik kollarımız ve ilçe başkanlarımız, bu kararın yalnızca organizasyonel bir aksaklık değil, aynı zamanda bizlerin emeklerini ve ciddiyetini hiçe sayan bir yaklaşım olduğunu vurgulamak isteriz. İlçe Gençlik Kolları Başkanları olarak, Gençlik Kolları Genel Merkezimizin bu kararı, partimizin gençlik örgütüne ve özverili çalışmalarına ciddi şekilde zarar vermektedir. Bu kararın arkasında ne tür gerekçeler olursa olsun, seçimlerin 22 Eylül'de yapılması konusundaki ısrarımızı ve talebimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Gençlik Kolları Genel Merkezimizin seçim tarihini değiştirme kararını gözden geçirmesini ve 22 Eylül tarihinde yapılacak kongremizin, gençlik kollarımızın ve delegelerimizin emeğine uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlamasını bekliyoruz. Bu kararın gençlik örgütlerimizin seçim iradesinin netleştiği bir zamanda tarafımıza iletilmesini art niyet olarak değerlendiriyoruz. Partimizin birlik ve bütünlüğünü korumak adına, bu süreçte adil bir yaklaşım sergilenmesini ve tüm gençlik örgütlerimizin çalışmalarına gereken saygının gösterilmesini talep ediyoruz. Bu erteleme kararının, partimizin değerlerine ve organizasyonel ilkelerine zarar vermeden yeniden değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu kongre bizim parti içi kongremiz, bu kongreye gelen her taraf yeri geldiğinde birlikte bayrak asan, birlikte mücadele eden partinin emekçi gençleridir. Gelin hep birlikte bu kongreyi siyasi hesapların işlediği değil bayram havasında barış ve huzur içinde yapalım” ifadelerini kullandı.