CHP Antalya’da ‘seçim’ düzlüğü

CHP Antalya’da yeni tüzük nedeniyle yaşanan adaylık krizi sonrası ertelenen CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi 13 Ekim Pazar yapılacak. Kongrede Onur Kayar ve Deniz Düğme başkanlık için yarışacak.

Lider Gazete’nin gündeme taşıdığı CHP Antalya’da yeni tüzük nedeniyle yaşanan adaylık krizi sonrası CHP Antalya İl Gençlik Kolları yeni başkanını seçmek üzere sandığı gidiyor. CHP'de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 28 maddelik tüzük değişikliğinin ardından Antalya'da İl Gençlik Kolları Seçimli Kongresi öncesinde ortalık karışmıştı.

 

Yeni tüzükte Antalya'daki seçimleri de düğümleyen karar; büyükşehir sınırları içinde kalan ve nüfusu 20 binden fazla olan yerlerde partili belediyelerde çalışan kimseler, delege, il veya ilçe başkanı olamıyor maddesi olmuştu. Söz konusu madde, CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi’ne aday olan Semih Kocabaş’ın Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANET’te Yönetim Kurulu Üyesi olması Hakan Genbeş’in ise Büyükşehir Belediyesi çalışanı olması nedeniyle adaylıkları yeni tüzüğe aykırılık ortaya çıkarmıştı.


Yeni tüzüğün getirdiği kısıtlama ile beraber hakkında skandal iddialar da ortaya atılan Hakan Genbeş adaylıktan çekildiğini duyurmuş yerine ise CHP Konyaaltı İlçe Sekreteri Eraycan Yılmaz aday olmuştu.


SEÇİM TARİHİ DEĞİŞMİŞTİ 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından gelinen son noktada CHP Genel Merkezi tarafından alınan karara göre 22 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi 13 Ekim Pazar gününe ertelenmişti. CHP Genel Merkezi’nin bu kararı örgüt birimlerinden giden geri bildirimler ve lojistik gereksinimlerden dolayı aldığı iddia edilmişti.


ADAYLAR SÜREKLİ DEĞİŞTİ

Yaşanan bu gelişmeler ışığında CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi öncesi sancılı süreç devam etmişti. Adaylığı yeni parti tüzüğüne aykırı olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan'ın desteklediği Hakan Genbeş’in adaylıktan çekilmesiyle yerine aday olan Eraycan Yılmaz da adaylık çekilerek yerine CHP eski Akseki İlçe Gençlik Kolları Başkanı Deniz Düğme aday gösterilmişti. Öte yandan CHP Genel Merkezi ve CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Özkan Yılmaz tarafından desteklenen Semih Kocabaş da adaylıktan çekilmiş yerine ise CHP eski Kepez İlçe Yöneticilerinden olan Onur Kayar aday olmuştu.


GÖZLER SEÇİME ÇEVRİLDİ

Antalya gündemini defalarca kez meşgul eden CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi’nde nihayet son düzlüğe girildi. Daha önce CHP Genel Merkezi tarafından ertelenen İl Gençlik Kolları Kongresi 13 Ekim Pazar günü saat 10.00'da Kepez Belediyesi Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde yapılacak. Adaylık kaosu gölgesinde gidilen CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Onur Kayar ve Deniz Düğme başkanlık için yarışacak.