CEZAYİR RÜZGARI

Son olarak Cezayirli futbolcu Zinedine Ferhat ile sözleşme imzalayan Alanyaspor, yine aynı yoldan devam ediyor. Turuncu-Yeşilliler, Metz ile yollarını ayırarak bonservisini eline alan Cezayirli futbolcu Farid Boulaya’yı gündemine aldı. Turuncu-Yeşilliler, ayrıca Marsilya’nın genç futbolcusu Oussama Targhalline’yi de kiralık olarak kadrosuna katacak.

Geçtiğimiz sezonun sona ermesiyle birlikte 4’ü kiralık olmak üzere 7 oyuncusuyla yollarını ayıran ve 4 yeni ismi renklerine bağlayan Alanyaspor, transfer çalışmalarına devam ediyor. Kadrosunda önemli bir değişiklik yapan Antalya ekibi, son olarak Farid Boulaya’yı gündemine aldı. Oyun kurucu görevini üstlenen son olarak Fransa’nın Metz takımının formasını giydi. Turuncu-Yeşillilerin ayrıca Marsilya’nın 20 yaşındaki futbolcusu Oussama Targhalline’yi de kiralık olarak kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

BONSERVİSİ ELİNDE

2018 yılından bu yana Metz formasını giyen 29 yaşındaki futbolcu, sözleşmesini tamamlamasının ardından takımıyla yollarını ayırdı. Bonservisini eline alan Cezayirli futbolcu, Metz formasıyla 4 sezonda 132 maça çıkarken, 18 gol ve 20 asist üretti. Başarılı futbolcu, geçen sezon ise 34 maçta 6 gol ve 8 asistlik performans ortaya koydu.

217 MAÇA ÇIKTI

Kariyerinde Fransa ve İspanya dışında herhangi bir ligde oynamayan başarılı futbolcu için bugüne kadar 1 milyon 50 bin euro bonservis bedeli ödendi. Bugüne kadar Istres, Clermont, Bastia, Girona ve Metz formalarını terleten Boulaya, 217 maçta 26 gol atıp, 26 asist yaparak 52 gole katkı koydu.

FERHAT’IN MİLLİ TAKIMDAN ARKADAŞI

2020 yılından bu yana Cezayir Milli Takımı formasını giyen Farid Boulaya, Alanyaspor’un son transferi Zinedine Ferhat’ın da milli takımdan takım arkadaşı olmasıyla dikkat çekiyor. Cezayir Milli Takımı’nın 2021’de Moritanya ve Mali ile oynadığı hazırlık maçı karşılaşmalarında kadroda yer alan ikiliden Zinedine Ferhat, karşılaşmada da forma giyerken, Boulaya ise Moritanya karşısında süre aldı. O iki karşılaşmanın ardından Ferhat bir daha davet alamazken, Boulaya ise halen kadroda kendisine yer buluyor.

MARSİLYA’DAN KİRALANACAK

Alanyaspor’un orta sahaya takviyesi Farid Boulaya ile sınırlı kalmayacak. Turuncu-Yeşillilerin Marsilya’nın 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Oussama Targhalline’yi kiralık olarak kadrosuna katmayı planlıyor. Geçen sezon Ligue 1’de sadece 2 maça çıkabilen Faslı futbolcunun daha çok süre alması için kiralanması planlanırken, satın alma opsiyonu olmadan Alanyaspor’a kiralanabileceği belirtildi. Fas’ta yer alan Muhammed VI Akademi'de yetişen genç oyuncu, Temmuz 2021’de 500 bin euro bonservis bedeliyle Marsilya’nın yolunu tuttu.