Çevreci vali

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen 5 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, “Temiz Deniz, Temiz Dünya” temasıyla kutlamalar düzenlendi. Doğanın önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, “Biz emanetçiyiz, belirli bir süre doğayı kullanacağız ve çocuklarımıza devredeceğiz” dedi.

 “TEMİZ DENİZ, TEMİZ DÜNYA” TEMASIYLA KUTLANDI

Denizi, yeşili, doğası ve tarihi yapılarıyla dünyanın göz bebeği olan Antalya’da doğanın korunmasına yönelik bilgilendirici etkinlikler düzenlendi. Çevre Haftası nedeniyle Antalya Yat Limanı’nda düzenlenen etkinliğe Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, deniz ve okyanusların karşı karşıya kaldığı zorluklar arasında, artan deniz seviyesi, kıyı erozyonu, deniz kirliliği, aşırı balıkçılık gibi konu başlıkları altında bilgilendirici sunumlar yapıldı.


“DOĞANIN EMANETÇİLERİYİZ”

Canlı yaşamı için doğanın önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Yaşanabilir bir çevre lazım ve insan gibi yaşayabilmek için de öncelikle temiz hava, su ve toprak lazım. Bu üçünü temiz tuttuğumuzda biliyoruz ki yaşam daha kaliteli ve güzel olacaktır, bu üçünü kirlettiğimizde ise kendi yaşam standartlarımızı yaşam kalitemizi düşürmüş oluyoruz. Biz emanetçiyiz, belirli bir süre doğayı kullanacağız ve çocuklarımıza devredeceğiz. Ve bu belirli sürede kötüye kullanma hakkımız yok. Daha temiz, daha yaşanabilir bir ülke su ve havayı teslim etmemiz lazım. Ülkemizde yeşilini, güzelliklerini korumak zorundayız. Size daha güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak için Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar da bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.”


DENİZE SAYGI ÇELENGİ BIRAKILDI

Tüm Türkiye’de eş zamanlı, denize kıyısı olan illerde denize, olmayan illerde ise uygun su yüzeylerine şehir idarecileri başta olmak üzere tüm vatandaşların katılımıyla depremden etkilenen vatandaşlar anısına çelenk bırakıldı. Antalya’da da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen tüm vatandaşların adına ve anısına denize saygı çelengi bırakıldı.

Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, çocukları bilgilendirmek amacıyla sunumlar yapıldı, Sahil Güvenlik Komutanlığının tanıtım videosu izlendi. Program sonunda çocuklar şarkılar eşliğinde oynayarak etkinliğe devam etti.