ÇEVRECİ AVUKAT ÖLÜ BULUNDU

Kumluca ilçesi Alakır Çayı’ndaki HES’lere karşı verdiği hukuk mücadeleleriyle ile bilinen avukat Tuğhan Çiftçi, yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Antalya Dostları Derneği’nde ölü bulundu. Çiftçi’nin normal ölüm olarak hayatını kaybettiği açıklandı. Yapılan işlemlerin ardından Kurşunlu Mezarlığına kaldırılan Avukat Tuğhan Çiftçi’nin cansız bedeni, memleketi Burdur’da asri mezarlıktaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez de Tuğhan Çiftçi’nin vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.  Antalya Dostları Derneği Başkanı Avukat İsmail Duygulu da Avukat Tuğhan Çiftçi’nin vefatıyla ilgili açıklama yaptı. “Her ölüm erken ölümdür. 30 yıllık yol arkadaşımı kaybettim”  diyen Avukat İsmail Duygulu Tuğhan Çiftçi’nin aynı zamanda Finike’de ormanların katledilmesine karşı mücadele ederken eşiyle birlikte evlerinde öldürülen Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun da avukatlarından olduğunu söyledi.

Çevreci olduğu kadar sanatçı kimliği ile de bilinen Tuğhan Çiftçi Antalya Barosu’nun müski topluluğunda da görev alıyordu. Antalya Barosu avukatlarından Şair Turgay Değirmenci’nin şiirlerini besteleyen Tuğhan çiftçi aynı zamanda bir gitaristti.  Tuğhan Çiftçi, Kumluca'daki Alakır Çayı'nda yapılması planlanan Dereköy HES projesine karşı açılan davanın da avukatlığını yapıyordu.