ÇEVRE GÜNÜ’NDE 'ÇEVRE' FELAKETİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, Antalya’da adeta çevre felaketi yaşandı. Bahçelievler Mahallesi’nde yıkımına başlanan bir bina, mahalleliyi ayağa kaldırdı. Yıkılan binanın çürük olması ve bitişiğindeki apartmana doğru molozların dökülmesiyle birlikte, vatandaşlar evlerinden tahliye edildi.

Faruk ÇELİK, İrem GÜNEYBAZ

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Bahçelievler Mahallesi Hızır Reis Caddesi üzerinde yaklaşık 40 yaşında olan bir bina son dönemlerde madde bağımlılarının meskeni haline gelmişti. 3 yıldır boş olan bina için yıkım kararının çıkarılmasıyla birlikte dün öğle saatlerinde yıkımına başlandı. Fakat binanın çürük olması nedeniyle yıkım esnasında işler ters gitti. Binanın düz bir şekilde yıkılması beklenirken dökülen molozlar çevredeki apartmanlara düştü. Olay yerine gelen itfaiye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve polis ekipleri çevre apartmanlara yaşayan vatandaşları evlerinden tahliye etti. Ardından bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

“DEPREM OLUYOR ZANNETTİK”

Yıkımda evi zarar gören Ayfer Erdoğan, yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı. Erdoğan, “öğle saatlerinde başladılar. Bina bir anda yıkıldı. Bomba patladı zannettik o kadar şiddetliydi. Merdivenlerimiz kapalı evlerimize giremiyoruz. Eşim hasta onu evde bırakmak zorunda kaldım. Komşularımla birlikte sokakta kaldık” dedi.  Bir diğer mağdur olan vatandaş Funda Kaya ise, “Aynı deprem olmuş gibi oldu. Böyle bir düzen olmaması gerekiyor. Bir çok kişinin evi ve dükkanı zarar gördü. Tahliye edildik ama bize hiç haber vermediler çok mağdur olduk. Can kaybı da olabilirdi. Bu kadar zarar nasıl karşılanacak” ifadelerini kullandı.

“PROSEDÜRE UYDUK”

Yıkım sorumlusu Feyyaz Duman, tüm önlemlerin alındığını ve yapılan işlemin prosedüre uygun olduğunu belirtti. Duman, “ belediye bize bu binanın yıkımı için ruhsat istiyor. Tüm prosedürlere uygun olmamız dahilinde bu binayı yıkabiliyoruz. Burada doğru olmayan bir şey yok ama çevredeki vatandaşlar iş öğretmeye çalışıyor. Çevreye verilen zararın asıl sebebi binanın çürük olmasıdır” dedi. Alınan geniş güvenlik önlemlerinin ardından yıkım devam etti. Apartmanların ve dükkanların zarar görmesinin yanı sıra herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bölgeden geçen birçok vatandaşın ise bina yıkımı meraklı gözlerle izlemesi dikkat çekti.