Çetin'den dillere destan resepsiyon

Antalyaspor Kulübü Başkanı Av. Aziz Çetin, Kosta Rika Fahri Konsolosluğu görevine getirildi. Çetin, yeni görevinin iki ülke arasında iş birliklerini artıracağını ifade etti.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Av. Aziz Çetin, Kosta Rika Fahri Konsolosu unvanıyla yeni bir göreve atanarak önemli bir diplomatik sorumluluk üstlendi.


Çetin’in Fahri konsolosluk görevine ilişkin Antalya’da bir otelde açılış resepsiyonu düzenlendi. Etkinliğe Kosta Rika Fahri Konsolosu ve Antalyaspor Kulübü Başkanı Av. Aziz Çetin, Kosta Rika Ankara Büyükelçisi Gustavo Alonso Kampos Fallas, Dışişleri eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Antalya iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.


ÇAVUŞOĞLU: İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÖNEMLİ ALANLAR VAR 

Çetin’e verilen fahri konsolosluk görevinin Türkiye ve Kosta Rika açısından kazanımları olacağını ifade eden eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, “Kosta Rika’nın Orta Amerika bölgesindeki sunduğu fırsatları biliyoruz. Başta tecrübe paylaşımları ve karşılıklı diyaloglar olmak üzere önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Kosta Rika ile Türkiye’nin ilişkilerini geliştirmek için önemli alanlar var. Hep birlikle bu ilişkilerin geliştirileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.


ÇETİN: İKİ ÜLKE ARASINDA BERABER ÇALIŞMA İMKANI OLACAK 

İlk defa tarihte Kosta Rika’nın  Antalya Fahri Konsolosluğu'nu açtıklarını belirten Kosta Rika Fahri Konsolosu Aziz Çetin, “Bu ikili iş birliği anlaşmasıyla birçok anlamda beraber çalışma imkanları olacaktır. Çalışma alanlarımızda spor, tarım ve turizm alanlarında 3 ana kriter var. Bu çalışma alanlarından bir tanesi tarım alanında olacak. Antalya Akdeniz Bölgesi’nde tarım alanında en büyük üreticilerden biri olan şehirlendendir. Bu bölgedeki doğal ürünlerimiz, Kosta Rika'ya satılacak ve İngiltere'de ihtiyaç olanlar da Kosta Rika'dan buraya gelecek. Kosta Rika, yüksek teknoloji çalışma alanında Latin Amerika'nın lider ülkelerinden bir tanesi. Latin Amerika tarihinde ve ülkeler arasında sağlık cihazları üretiminde lider durumda. Dolayısıyla iki ülke arasında beraber çalışma imkanları olacaktır.  Futbol federasyonu ve Costa Rica Futbol Federasyonu arasında da çalışmalar yapılacaktır. Sportif aktiviteler ve anlaşmalarla birlikte gelecek vadeden atletler, futbolcuların ülkemize, şehrimize gelme imkanları da olacaktır” dedi.