ÇETİN AİLESİ KAYIP BABALARINI ARIYOR

Ankara’dan çalışmak için Manavgat İlçesine gelen 50 yaşındaki kaynak ustası Mehmet Çetin’den 5 gündür haber alınamıyor.

Ahmet ARĞILLI/Zehra TEKECİ

Ankara’dan 8 gün önce çalışmak için Antalya’nın Manavgat İlçesine gelen 4 çocuk babası Mehmet Çetin’den 5 gündür haber alamayan çocukları, babalarının hayatından endişe ediyor. Babasının kaybına ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan 25 yaşındaki Şükrü Can Çetin, “Babamın can sağlığından endişeleniyorum. Tek isteğimiz en kısa zamanda ona kavuşmak” dedi.

Baba Mehmet Çetin ile en son 24 Şubat’ta iletişim kurduklarını anlatan Çetin, babasının kaynak ustalığı yaptığını söyleyerek, “Babam 22 Şubat akşamı Ankara’dan otobüsle Antalya’nın Manavgat İlçesine gitti. Sabah saatlerinde otogara indiğini ve birlikte çalıştığı kişilerce kaynak işi yapacağı yere götürüldü. Kendisi ise o gün ve ertesi gün konuştuk.  23 Şubat’ta sabah saatlerinde fatura ödemelerini hatırlatmak için beni aradı. Sesi gayet iyi geliyordu, herhangi bir sorun veya olumsuz bir durum hissetmemiştim” diye konuştu.

EŞİ ŞEHİR DIŞINA GİTMESİNİ HİÇ İSTEMEMİŞ

Çetin babası Mehmet Çetin’in 23 Şubat Perşembe günü eşi ve çocuklarını görüntülü aradığını ifade ederek, çalıştığı arazide görüntülü konuşma gerçekleştirdiklerini aktardı. Konuşma esnasında ailesinin yanında olmadığını belirten Çetin, annesi ve 3 kız kardeşinin babası ile görüştüğünü ileterek, “Babam daha önce birkaç kez kalp spazmı geçirdiği için annem şehir dışına çalışmaya gitmesini istememişti. Akşam saatlerinde ise çalıştığı araziden annemleri görüntülü aramış. Yanında diğer çalışanlarda varmış” dedi.

Çetin, o konuşmadan sonra ertesi gün babasını aradıklarında telefonlarının kapalı çaldığını vurgulayarak, Mehmet Çetin’in hangi firma için çalışmaya gittiğini ve Manavgat İlçesinin hangi noktasında olduğuna dair bir bilgi vermediğini ifade etti.

“BABAMIN İKİ TELEFONU DA KAPALI”

Ailesinin görüntülü konuşma sırasında büyük bir arazi ve iki konteyner gördüklerini söylediğini aktaran Çetin, “Babam nereye, kim için çalışmaya gitti bilmiyoruz. Manavgat’ın neresinde çalıştığı ile ilgili de bilgimiz yok. Yanında gördüğümüz insanların isimlerine, telefon numaralarına da sahip değiliz. Görüntülü konuştuğumuz akşamın ertesi günü 24 Şubat’ta ise annem defalarca kez aramış ama telefonu kapalıymış. Yoğun çalıştığını ya da telefonunun çekmediğini düşünmüş” şeklinde konuştu.

25 Şubat günü de aramaların cevapsız kalması üzerine ailesinin kendisine haber verdiğini bildiren Çetin, “Cuma sabahı annem beni aradı ve babama ulaşamadığını söyledi. Babamın iki telefonu var, iki hattın da kapalı olması bizi endişelendirdi. İşleri ile ilgili bir durum vardır ve dönüş yapar diye düşünerek  bir gün daha bekledik.  Haber alamayınca cumartesi günü kayıp başvurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

“KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ VE GÖREN OLMAMIŞ OLABİLİR”

Babasının iki telefonunun da kapalı olmasının kafalarında soru işareti oluşturduğunu dile getiren Çetin, daha önce böyle bir olay yaşanmadığını anlattı. Çetin, baba Mehmet Çetin’in daha önce geçirdiği kalp spazmına benzer bir durum yaşayıp yaşamadığı konusunda da endişeleri olduğunu belirterek, “Babamın arazide ya da başka bir yerde kalp krizi geçirmiş olabileceğini düşünüyoruz. Ancak iki telefonunun da kapalı olması başka şeyleri de aklımıza getiriyor” dedi.

“BAŞINA BİR ŞEY Mİ GELDİ ENDİŞESİ İÇİNDEYİZ”

Mehmet Çetin’in daha önce Isparta’da çalıştığı bazı firma ve kişilerden alacaklı olduğunu iddia eden Çetin, babasına birinin zarar vermiş olabileceğinden endişe duyduklarını aktardı. Mehmet Çetin’in Manavgat’tan önce çalışmaya gittiği Isparta’da yaşadığı sıkıntıdan dolayı başına bir şey gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durduklarını belirten Çetin, “Babam daha önce Isparta’da çalıştığı yerden ödemesini alamamıştı. Bu işi de onların bağlantısı olan bir yerden bulduğunu biliyoruz. Oraya gittikten sonra onlarla mı konuştu, görüştü bilmiyoruz. Aralarındaki anlaşmazlıktan bir sıkıntı mı çıktı, yoksa Manavgat’ta mı biriyle sorun yaşadı onu da bilemiyoruz” şeklinde konuştu.